HABER DETAYI

24 Eylül 2024 19:09

LGS öncesi hazırlık önerileri

LGS öncesi hazırlık önerileri

LGS, 02 Haziran 2024 Pazar günü gerçekleşecek. Sınavın birinci oturumu saat 09.30’da, ikinci oturumu ise 11.30’da başlayacak. Öğrencilerin en geç saat 09.00’da sınav binasında hazır olmaları gerekiyor. Kimlik ve sınav belgelerini yanlarında bulundurmaları önemli. Ayrıca, yanlarında en az iki adet kalem, silgi, kalemtıraş ve bandajı çıkarılmış pet şişe içinde su getirebilirler.

SON HAFTA ÖNERİLERİ

Stresli dönemlerde günlük rutinlere devam etmek, kendinizi güvende ve kontrol altında hissetmenizi sağlar. Bu yüzden, günlük rutinlerinizde büyük değişiklikler yapmaktan kaçının.

Uyku düzeninizi değiştirmeyin, ancak uyku saatleriniz sınav saatiyle uyumlu değilse gerekli düzenlemeleri yapın ve bir hafta boyunca bu düzene uyun.

Normalde yapmadığınız aktivitelerden ve yemeklerden kaçının. Yorucu etkinliklerden uzak durun.

Sosyal medyada gördüğünüz veya duyduğunuz haberler moralinizi bozabilir ve sizi strese sokabilir. Bu yüzden, bu hafta sadece güvendiğiniz kişilerle vakit geçirin ve sosyal medyadan uzak durun. Zihninizi ve bedeninizi sınava hazırlamak için, sınavdan bir gün önce ders çalışmayı bırakın ve dinlenmeye odaklanın. Keyif aldığınız, sizi yormayan aktivitelere yönelebilirsiniz. 

SINAV GÜNÜ HATIRLAMAN GEREKENLER 

Kaygılı hissediyor olabilirsin. Bu his seni korkutmamalı. Kaygı, kişiyi harekete geçiren ve motive eden içsel duyguların başında gelir. Bu his senin sıkılmanı, uykunun gelmesini, dikkatinin dağılmasını engelleyecek. 

Zaman zaman kaygının dozunun artığını hissedebilirsin. Ancak unutmamalısın ki sınava başlayıp birkaç soru çözdüğünde kaygın azalacak ve bu sınavın aslında sürekli çözdüğün diğer deneme sınavlarından farklı olmadığını göreceksin. 

Sınav anında özellikle ilk soruların zor gelmesi ya da peş peşe birkaç soruyu yapamamak seni paniğe sürükleyebilir. Sakinliğini korumalı ve sorulan alışık olduğun sırayla çözmeye devam etmelisin. Gerekirse nefes egzersizi yapabilirisin; 4 saniye nefes al, 4 saniye nefesini tut ve 7 saniyede nefes ver.

Unutma, bu bir sıralama sınavı. Soruların zorluğu bütün öğrencileri benzer düzeyde etkileyecek. 

Bu yazdığım konu vesilesiyle LGS’ye girecek tüm öğrencilere başarılar dilerim… İsmail Aslan

HABERE YORUM YAP

HABERE YAPILAN YORUMLAR

Hiç yorum yapılmamış.