HABER DETAYI

28 Eylül 2024 16:07

Afyon’da “Süte Değer Katan Kadınların Yolculuğu Projesi” GastroAfyon’da Buluştu: 1 Ton Kaşar İkram Edildi

Afyon’da “Süte Değer Katan Kadınların Yolculuğu Projesi” GastroAfyon’da Buluştu: 1 Ton Kaşar İkram Edildi

Ağustos ayında başlatılan “Süte Değer Katan Kadınların Yolculuğu Projesi” kapsamında Ardahan’dan gelen süt üreticisi kadınlar Seda Eraslan, Sevda Çapan Aydın, Sübhan Çelik, Ayfer Çelik ve Akın Saraçoğlu, Afyonkarahisar’daki kadın üreticilerle bir araya gelmiş ve “süt kardeşliği” projesi başlatılmıştı. Bu proje, kadın üreticilerin dayanışma içinde üretim yapmalarını amaçlarken, süt ürünlerinin kalitesini artırmayı hedefliyor.

Kadın Üreticilere GastroAfyon Daveti

Ziyaret sırasında 6. Uluslararası GastroAfyon Turizm ve Lezzet Festivali’ne davet edilen süt üreticisi kadınlar, festivalde ürettikleri süt ve süt ürünlerini sergileme fırsatı buldu. Kadınların üretime kattığı değer, festivalde büyük ilgi gördü.

Vali Yiğitbaşı’dan Kaşar İkramı

Festivalde kadın üreticileri ziyaret eden Afyonkarahisar Valisi Kübra Güran Yiğitbaşı, onların desteklerinden dolayı teşekkür etti. Festivalin en dikkat çeken anlarından biri, Vali Yiğitbaşı’nın, 10 ton sütten üretilen 1 ton kaşar peynirini keserek katılımcılara ikram etmesiydi. Bu özel kaşar peyniri, Afyonkarahisar’ın süt ürünlerindeki başarısını bir kez daha gözler önüne serdi.

HABERE YORUM YAP

HABERE YAPILAN YORUMLAR

Hiç yorum yapılmamış.