HABER DETAYI

28 Eylül 2024 20:07

Somer Sivrioğlu’ndan Afyon’da Ayşe Ekiz’e övgü dolu sözler: Türkiye’de konuşulan kadın şef olma noktasında…

Somer Sivrioğlu’ndan Afyon’da Ayşe Ekiz’e övgü dolu sözler: Türkiye’de konuşulan kadın şef olma noktasında…

Belediye Başkanı Burcu Köksal ve MasterChef jürisinde yer alan ünlü şef Somer Sivrioğlu, Afyonkarahisar mutfağı üzerine söyleşi yaptı. Söyleşi de konu MasterChef’de yarışan Afyonkarahisarlı Ayşe Ekiz’e geldi. 

Somer Sivrioğlu, Ayşe hakkında övgüyle bahsederek şunları söyledi: 

“Ayşe Ekiz Türkiye’de konuşulan kadın şef olma noktasında”

Ayşe ile ilgili gurur duymakta haklısınız. Tüm Türkiye Ayşe ile gurur duyuyor. Gittiğim her platformda sorulan 2-3 yarışmacıdan birisi. Kendini yetiştirmesi ile hanımefendiliği ile, Anadolu kadınına ait saf bilgelikle o kadar güzel temsil ediyor ki hem kendisini hem ailesini hem şehrinizi gurur duymalısınız. Bu bir yarışma tabi nereye kadar gider bilmem ama Ayşe Ekiz artık Türkiye’de konuşulan kadın şef olma noktasında önemli bir adım attı. 

“Herkes tatile gitti, Ayşe eksik olduğu yerlere çalıştı”

Sizlerin çok desteklediğini biliyorum. Bize bunu söylüyor. Burada hocalarımız destekliyor. Kendisi herkes tatile gittiği esnada Ayşe burada okulda eksik olduğu tabaklama üzerine eğitim aldı. O yüzden kendisini sürekli geliştiriyor. Mükemmel örnek oluyor. Tabi her yarışmacının inişi çıkışı oluyor. Çok yoğun çalışıyoruz. Her gece 3 saat yayında olan bir programız. Bunun çekimleri de çok uzun sürüyor. Bazı günler 12’de giriyoruz gece 2’lere kadar çekim sürüyor. Tempo olarak yoruyor. Sürekli yarışma içerisindesiniz. 

“Ayşe, Anadolu’da yaşayan genç kızlara örnek olan biri”

Ayşe’ye geçen söylediğim şey şu: “Sen artık burada kendin için yarışmıyorsun. Köylerde yaşayan hayvancılıkla uğraşan senin gibi kızlara büyük bir umut oluyorsun. Demek ki istediğin zaman oradan buralara gelebiliyormuşsun. Onların da hayaline ayna tutmuş oluyorsun. O yüzden Ayşe’nin misyonu orada sadece yemek yapmak şampiyon olmak değil. Önemli misyonu var. Anadolu’da yaşayan kadınlarımızın gücünü göstermek adına güzel bir misyonu var. Çok seviyoruz Ayşe’yi… Ayşe’nin şu anda bu yolda kat ettiği mesafe inanılır gibi değil. Ayşe’nin yolu açık olsun. 

Burcu Köksal: Ayşe’yi sonuna kadar destekliyoruz

Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burcu Köksal’da Ayşe’ye tam destek verdiklerini söyleyerek şöyle konuştu: “Ayşe’nin cesareti ve azmi son derece güzel. Biraz önce şefimin söylediği gibi köylerde kasabalarda yaşayan yemek yağmayı seven bir çok genç kızımıza Ayşe rol model olacak biri. Biz Afyonkarahisar olarak Ayşe’yi sonuna kadar destekliyoruz. Ayşe’nin alacağı her türlü başarı kendinden sonra gelecek gençler için örnek teşkil edecek. Ayşe’ye inanıyoruz güveniyoruz. Bir kere çok samimi. İçtenlikle doğallıkla katıyor. Yaparken yüreğini yapıyor. Yapmacık değil. Son derece içten. Türkiye’de kadın neler isterse yapabileceğini örneklerinden birisi. Bu yolda ilerliyor. Biz Ayşe’yi Afyonkarahisar olarak sonuna kadar destekliyoruz.”

HABERE YORUM YAP

HABERE YAPILAN YORUMLAR

Hiç yorum yapılmamış.