HABER DETAYI

1 Ekim 2024 11:31

Afyon amatör futbolu için büyük adım: Bu sene bunu yapanlar ödüllendirilecek!

Afyon amatör futbolu için büyük adım: Bu sene bunu yapanlar ödüllendirilecek!

Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (ASKF) Başkanı Alişan Akgün, 2024-2025 futbol sezonu öncesinde bir mesaj yayınladı. Akgün, dostluk, kardeşlik ve Fair Play ruhuna vurgu yaparak yeni sezonun heyecanını paylaştı. Ayrıca, amatör sporun topluma kazandırdığı nitelikli gençler ve kulüplerin karşılaştığı zorluklara dikkat çekti. Akgün, Fair Play’i teşvik etmek için bir kurul oluşturulacağını ve Gönbeler Lokumculuk’un bu konuda ödüller vereceğini belirtti.

2024-2025 Futbol Sezonu Başlıyor

ASKF Başkanı Alişan Akgün, 5 Ekim 2024 tarihinde başlayacak olan 2024-2025 futbol sezonu öncesinde sporseverlere hitap etti. Gönbeler Süper Amatör Ligi ve 1. Amatör Ligi’nin (C) Grubu maçlarıyla başlayacak yeni sezona dair umutlarını dile getiren Akgün, futbolun birleştirici gücüne ve rekabetin getireceği heyecana dikkat çekti.

Amatör Sporun Topluma Katkısı

Akgün, amatör sporun genç yetenekleri keşfederek onlara bir ekmek kapısı açtığını ve topluma nitelikli bireyler kazandırdığını vurguladı. Amatör spor kulüplerinin zor şartlar altında fedakarca çalıştığını belirterek bu kulüpleri yöneten kişilere ve kurumlara teşekkür etti.

Fair Play Kurulu Kuruluyor

Yeni sezonla birlikte Fair Play’e daha fazla özen gösterileceğini belirten Akgün, Fair Play Kurulu’nun oluşturulacağını ve bu kurulun Fair Play’i teşvik edip ödüllendireceğini açıkladı. Bu ödüller ise Süper Amatör Lig’in isim sponsoru Gönbeler Lokumculuk tarafından karşılanacak.

“Sevgi, Barış ve Dostluk Önceliğimiz”

Başkan Akgün, sporun temel niteliklerinin asla göz ardı edilmemesi gerektiğini ve Fair Play ruhunun futbolun her alanında ön planda tutulacağını belirtti. Ayrıca, kulüplerin kanun ve talimatlara uyum göstermeleri konusunda duyarlılık çağrısında bulundu.

Yeni Sezon İçin Başarı Dilekleri

Akgün, amatör sporun geniş kitlelere ulaşmasının Türk sporunun altyapısını sağlamlaştıracağına inandığını ifade ederek, 2024-2025 futbol sezonunun dostluk, değişim ve güzelliklerin yeşerdiği bir sezon olmasını temenni etti. Spor kulüplerine ve sporculara başarılar diledi.

HABERE YORUM YAP

HABERE YAPILAN YORUMLAR

Hiç yorum yapılmamış.