HABER DETAYI

7 Ekim 2024 11:02

CHP’den Gülşah Durbay’a Tam Destek: Afyon da İmza Attı

CHP’den Gülşah Durbay’a Tam Destek: Afyon da İmza Attı

CHP, gençlik kollarında yetişen ve 18 yaşından beri cumhuriyet değerlerini savunmak için partinin her kademesinde aktif olarak görev yapan Gülşah Durbay’a yönelik iftiralara karşı olduğunu belirtti. Açıklamada, Gülşah Durbay’ın hem parti içinde hem de Manisa Şehzadeler’de verdiği mücadeleler anımsatılarak, bu süreçte yaşadığı zorluklara rağmen halkın desteğini alarak belediye başkanlığına seçildiği vurgulandı.

Kadınların Siyasetteki Mücadelesi

CHP açıklamasında, Gülşah Durbay’ın kadınların siyasette, iş dünyasında ve karar alma mekanizmalarında daha aktif olmaları gerektiğine dair inancının altı çizildi. İstanbul Sözleşmesi’nden çıkılmasının ardından artan kadına yönelik şiddet vakalarına dikkat çekilerek, Durbay’ın hem fiziksel hem de psikolojik şiddete karşı mücadelesinin sembolik önemi vurgulandı. Partiye göre, Durbay’a yönelik saldırılar da bu bağlamda değerlendirilmeli ve kadına yönelik şiddetin bir başka örneği olarak görülmelidir.

Sağlık Sorunlarına Rağmen Mücadelesine Devam Ediyor

Açıklamada, Gülşah Durbay’ın zor bir hastalıkla mücadele ettiği ve bu süreçte maruz kaldığı iftiraların kabul edilemez olduğu ifade edildi. CHP örgütleri, Durbay’ın moral ve manevi güce en çok ihtiyaç duyduğu bu dönemde ona karşı yapılan saldırıları insanlık dışı olarak nitelendirdi. Buna rağmen Durbay’ın görevine kararlılıkla devam ettiği vurgulandı.

CHP’nin Yerel Seçimlerdeki Başarısı

CHP lideri Özgür Özel’in önderliğinde 31 Mart 2024 yerel seçimlerinde partinin büyük bir başarı elde ettiği, 47 yıl aradan sonra Türkiye’nin birinci partisi olduğu hatırlatıldı. Bu süreçte tüm Cumhuriyet Halk Partililerin omuzlarındaki ağır yükün bilincinde olduğu ve ülkeyi siyasi, sosyal ve ekonomik krizlerden kurtarmak için mücadele ettikleri ifade edildi.

CHP’den Cinsiyetçi Zihniyete Karşı Mücadele Mesajı

Açıklamanın son bölümünde, CHP olarak partilerine, Genel Başkanlarına ve Belediye Başkanlarına yapılan ahlaksız saldırıların ardında cinsiyetçi ve çıkarcı bir zihniyetin olduğu belirtildi. CHP örgütleri, bu tür saldırılara karşı mücadele etmekten vazgeçmeyeceklerini ve partilerinin hedeflerinden sapmayacağını güçlü bir şekilde dile getirdi.

CHP’nin İktidar Hedefi

81 il başkanı, Cumhuriyet Halk Partisi’nin iktidara kilitlendiğini ve bu yolda karşılaşacakları tüm engellere rağmen birlik içinde hareket edeceklerini vurguladı. Açıklamada, CHP’nin iktidar mücadelesinden hiçbir gücün geri adım attıramayacağı da ifade edilerek, ilk genel seçimlerde Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün partisinin iktidar olacağına dair kararlılık dile getirildi.

HABERE YORUM YAP

HABERE YAPILAN YORUMLAR

Hiç yorum yapılmamış.