HABER DETAYI

9 Ekim 2024 15:09

Afyon’da 10 Milyona inşa edilen bisiklet yolu kaldırılıyor: Halkın parası çöp oldu!

Afyon’da 10 Milyona inşa edilen bisiklet yolu kaldırılıyor: Halkın parası çöp oldu!

Afyonkarahisar’da 2021 yılı Ekim ayında tamamlanan 24 km uzunluğundaki bisiklet yolu, Erkmen ve Uydukent bölgelerinde iş makineleri tarafından sökülmeye başlandı. Mehmet Zeybek’in belediye başkanlığı döneminde, 10 milyon TL’ye mal olan bu yol yapıldığı günden günümüze kadar tartışma konusu oldu. 

Bisiklet Yolu Çevre Yolunda Genişleme İçin Sökülüyor

Bisiklet yolu, çevre yoluna yakın bir bölgede bulunuyordu ve Cahar Dudayev Caddesi, Akarçay, Masal Dünyası Parkı, Oteller Bölgesi, Zafer Stadyumu, Polis Moral Eğitim Merkezi ve Afium’a kadar uzanıyordu. Ancak, yol genişletme çalışmaları kapsamında bisiklet yolu kaldırılmaya başlandı. 

“Dünya Standartlarında” Başlayan Yol, Sorunlarla Gündeme Geldi

Proje ilk hayata geçirildiğinde, bisiklet yolu dubalarla araç yolundan ayrılmıştı. Ancak kısa sürede dubalar kullanılmaz hale geldi. Bu durumun ardından dubalar sökülerek yerine beton ayıraçlar monte edildi. Fakat bu ayıraçlar, araçların çarpması sonucu çok sayıda maddi hasara yol açtı ve sonunda bu ayıraçlar da kaldırıldı. 

10 Milyon TL Bu Çalışma İle Çöp Oldu 

Afyonkarahisar’da, dünya standartlarında bir bisiklet yolu olarak lanse edilen bu projeye yapılan yatırım, birkaç yıl içinde kaldırılmasıyla eleştirilerin hedefi haline geldi. 10 Milyon TL bu çalışma ile çöp oldu. 

HABERE YORUM YAP

HABERE YAPILAN YORUMLAR

Hiç yorum yapılmamış.