HABER DETAYI

11 Ekim 2024 09:08

İşin uzmanından Afyon depremi açıklama: Şehir merkezine en yakın fay olan Erkmen Fayına dikkat!

İşin uzmanından Afyon depremi açıklama: Şehir merkezine en yakın fay olan Erkmen Fayına dikkat!

Bugün sabah saatlerinde Afyonkarahisar’da 3.1 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Afyon Kocatepe Üniversitesi’nden Dr. Süleyman Gücek, depremin merkez üssünün şehir merkezinde Erkmen Fay Zonu üzerinde olduğunu belirtti. Depremin yerin 6.99 km derinliğinde saat 06.48’de gerçekleştiğini ifade eden Gücek, Erkmen Fay Zonu’nun Afyon’daki en aktif fay hatlarından biri olduğunu vurguladı.

Erkmen Fay Zonu’nun Tehlikesi

Dr. Gücek, Erkmen Fay Zonu’nun holosen dönem diri faylarından biri olduğunu ve şehir merkezine en yakın fay hattı olarak bilindiğini açıkladı. Akademik çalışmalara göre bu fayın üretebileceği maksimum deprem büyüklüğünün 6.05 olduğunu belirten Gücek, fayın potansiyel risk taşıdığına dikkat çekti.

Deprem Gerçeğini Unutmayalım

Dr. Gücek, geoteknik anlamda deprem ve zemin ilişkisi üzerine çalışan bir akademisyen olarak, halkı bilgilendirmeye devam edeceğini söyledi. Depremin ülkemizin önemli bir gerçeği olduğunu vurgulayan Gücek, “Biz unutsak bile o kendisini hatırlatıyor” diyerek uyarıda bulundu. Afyonkarahisar’da yaşayan vatandaşlara geçmiş olsun dileklerini iletti.

HABERE YORUM YAP

HABERE YAPILAN YORUMLAR

Hiç yorum yapılmamış.