HABER DETAYI

13 Ekim 2024 14:06

Afyon’da Kadın ve Çocuklar İçin Anlamlı Yürüyüş: “Biber Gazı yasaksa biz de kasaplık eğitimi alalım “

Afyon’da Kadın ve Çocuklar İçin Anlamlı Yürüyüş: “Biber Gazı yasaksa biz de kasaplık eğitimi alalım “

Yürüyüş, saat 13:00’te Zafer Meydanı’nda başlayarak Park Afyon AVM’ye kadar sürdü. Kadınlar ve çocuklar ellerindeki dövizlerle yürüyerek, toplumsal farkındalığı artırmaya çalıştılar. AFYOK taraftar grubunun bu etkinliği, Afyonkarahisar’da geniş yankı uyandırdı.

Dikkat Çeken Dövizler

Kadınların taşıdığı dövizler, yürüyüşün en dikkat çeken detaylarından biri oldu. Bir genç kadının taşıdığı “Biber Gazı yasaksa biz de kasaplık eğitimi alalım” yazılı döviz, özellikle ilgi topladı. Diğer dikkat çeken dövizler arasında şu ifadeler yer aldı:

“Rastgele bir yere çiçek bıraksak, bir kadının mezarına denk gelecek.”
“Her erkek değil, ama hep erkek.”
“Ekmek yoksa biber gazı yesinler.”
“Öfkeni diri tut, başını dik, kız kardeşinin elini sıkı tut.”
“Susma, sustukça sıra sana da gelecek.”

Eylem Park Afyon AVM Önünde Son Buldu

Yürüyüş sonunda, kadınlar ellerindeki dövizleri AVM önüne bırakarak mesajlarını güçlü bir şekilde duyurdu. Bu eylem, halkın dikkatini çekmeyi başardı ve Afyonkarahisar’da kadın hakları ile ilgili duyarlılık kazandırmayı amaçladı. Afyonkarahisar’da kadın ve çocuklara yönelik şiddete karşı bu tarz etkinlikler, toplumda farkındalığı artırmaya devam ediyor.

🔴Afyonkarahisar’da kadınlar “Biber Gazı yasaksa biz de kasaplık eğitimi alalım ” yazılı dövizlerle yürüyüş yaptı. pic.twitter.com/Z83ZEZ4orP
— Afyon Postası (@AfyonPostasi) October 13, 2024

HABERE YORUM YAP

HABERE YAPILAN YORUMLAR

Hiç yorum yapılmamış.