HABER DETAYI

16 Ekim 2024 14:11

Afyonspor Yönetiminden Açıklama: Şehri yönetenler onay versin kulübü hemen devredelim

Afyonspor Yönetiminden Açıklama: Şehri yönetenler onay versin kulübü hemen devredelim

Afyonspor Kulüp Başkanı Niyazi Ertaş ve Yönetim Kurulu Üyeleri’nin açıklaması şöyle:

Afyonspor, kimsenin özel alanı ya da reklam yeri değildir

Afyonspor yönetimine talip olan Mevlüt Akkuş’un bu zor ve önemli göreve talip olma özgüvenini takdir ediyoruz. Bilindiği üzere, Afyonspor kamu iradesi ve kaynaklarıyla kurulmuş bir kulüptür. Afyonspor, kimsenin özel alanı ya da reklam yeri değildir. Keyfi kararlar alınamaz, keyfi şekilde idare edilemez ve yönetim keyfi olarak devredilemez. Erkan Çelik döneminde yapılan hataların bedelini Afyon halkı ağır bir şekilde ödemektedir.

Onay Versinler Hemen Devir Edelim

Afyonspor’un hamisi olan Belediye Başkanı’nın onayı ve desteğini alacak bir yönetime, kongre sürecini beklemeksizin kulüp yönetimini devretmeye hazır olduğumuzu geçtiğimiz ay açıklamıştık. Bu şehirdeki takımın sorumluluğu sadece belediye başkanında değildir. Valimiz veya milletvekillerimizin kararı ile onay verdikleri ekibe de yönetimi devretmeye hazırız.

Mali yük tamamen yönetim kurulumuzca karşılanıyor

Geçmişte kamu kaynaklarıyla faaliyetlerini sürdüren kulübümüzün mali yükü, bugün tamamen yönetim kurulumuz tarafından karşılanmaktadır. Belediye Başkanımız Burcu Köksal’ın girişimiyle kurumsal firmalarla sponsorluk çalışmaları yapılarak kulübe kaynak sağlanmıştır.

50 liralık bilet almayandan taraftar olmaz

Transfer yasağı nedeniyle gerekli transferler yapılamadığından, beklenen mağlubiyetlerin ardından oyuncularımız ve yönetim aleyhinde sosyal medyada yapılan eleştiriler sınırı aşmıştır. Artık bu tür sosyal medya klavyeşörlerine müsamaha gösterilmeyecek ve hukuki yaptırımlar uygulanacaktır. Taraftar, takımına destek için vardır. 50 liralık bilet almayan, Afyonspor’a destek olmayan ve taraftar maskesi altında kulübü eleştirenlerin planlarını zamanı gelince Afyon halkı öğrenecektir.

Transfer Eksikliğinin Sorumlusu Erkan Çelik

Mevcut kadronun yetersizliği nedeniyle alınamayan galibiyetler, yönetimsel bir zaafiyet değildir. Aylar öncesinden transfer engeliyle zorlanacağımızı dile getirmiştik. Bu engelin sorumlusu Erkan Çelik’tir. Transfer yapılamadığı için takımımızda gereken kadro derinliği oluşmamış, bu nedenle galibiyetler gelmemektedir.

Tüm Planlamalar Eksiksiz Yapıldı

Profesyonel bir kulübün yapması gereken tüm planlama, görev ve ödemeler yönetimimizce eksiksiz yapılmıştır. Yönetim Kurulu, takımın ihtiyaçlarını karşılamak için üst düzey imkânlar sağlamış, geçmişte para alamayan futbolcularımız düzenli ödemeler almıştır. Ne futbolcu ne de teknik heyet, yönetimsel bir eksiklikten bahsedemez.

Mevlüt Akkuş’a Sorular: Mali Kaynağa Sahip Misin?

Afyonspor yönetimine talip olan Mevlüt Akkuş’a şu soruları açık ve net şekilde soruyoruz:

Afyonspor’un yıllık giderlerini karşılayacak mali kaynağa sahip mi?
Kulübe bağış mı yapacak, yoksa borç mu verecek?
Federasyondan gelecek ödeneklerle mi kulübü yönetmeyi planlıyor?
Kulüp ile davası olan Erkan Çelik ile bir bağlantısı var mı?
Yönetim kurulunda kimler yer alacak?
Belediye başkanından mali destek almazsa bu yükü kaldırabilecek mi?
Yönetime talip olanlar, taahhütlerini kamuoyuna açıklayacaklar mı?
Mevcut mali yapı ve kadroyu biliyor. Takımı ligden düşürürse, bunu Afyon halkına en baştan söyleyebilecek mi?

Şehri Yönetenler Onay Versin Hemen Devir Edelim

Bizler Afyonspor yönetimi olarak açık ve net bir şekilde ifade ediyoruz: Vali, Belediye Başkanı veya milletvekillerinden herhangi biri onay verdiği takdirde, Afyonspor yönetimini hemen devretmeye hazırız. Her şey Afyon ve Afyonspor içindir.

Tüm spor camiasına ve Afyon halkına saygıyla duyurulur.   

HABERE YORUM YAP

HABERE YAPILAN YORUMLAR

Hiç yorum yapılmamış.