HABER DETAYI

13 Haziran 2024 08:15

Türk Mühendisler Derneği Afyon Temsilcisi Şahiner: Saldırı Barış Özbey’e değil mühendislik mesleğine yapılmış saldırıdır

Şahiner, mühendislerin ülkenin altyapısını inşa eden, geliştiren ve sürdüren en önemli meslek gruplarından biri olduğunu belirterek, “Meslektaşlarımızın güvenli bir çalışma ortamında, saygı ve huzur içinde görevlerini yerine getirmeleri en temel haklarıdır,” dedi. Ayrıca, mühendislik meslek kanununun çıkarılması gerektiğine dikkat çeken Şahiner, bu kanunun meslektaşlarının haklarını ve çalışma şartlarını güvence altına alacağını söyledi.

Saldırganların adalet önünde hesap vermesi gerekiyor

TMD Afyonkarahisar İl Temsilcisi Şahiner, saldırının ardından yetkililere çağrıdabulunarak, olayın adli sürecin hızla işletilmesini ve benzer olayların tekrarlanmaması için gerekli tedbirlerin alınmasını talep etti. Şahiner, “Saldırganların adalet önünde hesap vermesi ve çalışma ortamlarında güvenlik önlemlerinin artırılması için daha etkin düzenlemeler yapılmalıdır,” diye konuştu.

Şahiner, kamu mühendislerinin yaşadığı sorunlara da değinerek, bu kesimin ağır iş yükü, yetersiz ücretler ve sosyal haklardaki eksiklikler gibi pek çok zorlukla mücadele ettiğini belirtti. “Kamu mühendislerimizin haklarının iyileştirilmesi, onların motivasyonunu ve iş verimliliğini artıracak, böylece ülkemizin kalkınmasına daha fazla katkı sağlamalarına olanak tanıyacaktır,” dedi.

Tolga Şahiner, TMD olarak mühendislerin haklarını koruma ve mesleğin itibarını savunma kararlılığında olduklarını belirttti. Tüm meslektaşlarını ve ilgili kurumları birlikte hareket etmeye davet ederek, mühendislik mesleğinin onurunu ve çalışanların haklarını savunma mücadelesinde birlikte olmanın önemine dikkat çekti.

HABERE YORUM YAP

HABERE YAPILAN YORUMLAR

Hiç yorum yapılmamış.