HABER DETAYI

14 Haziran 2024 07:13

Afyon’da Taksici Esnafı İsyan Etti: “Ekonomik Krizin Sorumlusu Biz Değiliz”

Afyonlu taksiciler, zorunlu trafik sigortası ve araç bakım masraflarının ciddi şekilde arttığını vurguladı. Geçen yıl 7 bin TL olan zorunlu trafik sigortası ücretinin bu yıl 20 bin TL’ye yükseldiğini belirten taksiciler, sanayideki parça fiyatlarının ve tamirhane işçilik maliyetlerinin de büyük oranda arttığını ifade ettiler. Eski tarifeye göre 22 TL olan mazot fiyatının bugün 43 TL’ye, gazın ise 8 TL’den 21 TL’ye yükseldiğini dile getiren esnaf, bu artışların hizmet fiyatlarına yansıtılmak zorunda kaldığını belirtti.

“Minibüsler Bizi Zorluyor”

Afyon’daki minibüs sektörünün, güzergahların çoğunu kapsayarak taksici esnafını zor duruma soktuğunu söyleyen taksiciler, “Türkiye’nin hiçbir yerinde bu kadar güzergah dolaşan minibüs sektörü yok. Bu ilde varsa yoksa minibüsçü ve sorunları gündemde. Bizleri esnaf yerine koyan, hakkımızı savunacak kimsemiz yok,” şeklinde tepkilerini dile getirdi.

“Hakkaniyetli Haber Yapın”

Taksiciler, yapılan haberlerde kendilerinin hedef haline getirildiğini ve linç edildiklerini belirterek, “Sanki dev zamları biz yapıyormuşuz gibi haberlerinizde hakkaniyet, liyakat ve herkese eşit mesafede olmanızı önemle rica ediyoruz. Kendi bildiklerinizle değil, bizi bizden dinleyerek haber yapın ki gerçekleri vatandaşlar da kamuoyu da duysun, bilsin,” diyerek çağrıda bulundular.

“Ekonomik Krizin Sorumlusu Biz Değiliz”

Ekonomik kriz ortamında hayatta kalma mücadelesi verdiklerini belirten taksiciler, “Ülkedeki ekonomik krizin sorumlusu da Afyon taksicisi değildir. İlgili yerlere konuyla alakalı sizleri bilgilendirmeleri adına müracaatta bulunduk ama maalesef kendi göbeğimizi kendimiz kesmek zorunda kaldık. Yine her zamanki gibi takdiri sizlere ve kamuoyuna bırakıyoruz,” diyerek sözlerini sonlandırdılar.

Afyon Taksici Esnafı Olarak Yetkililere Çağrı

Afyon taksici esnafı, yaşadıkları zorlukların duyulması ve çözüm bulunması adına yetkililere seslendi. Esnaf, yaşanan sorunların ve artan maliyetlerin dikkate alınmasını, hakkaniyetli bir yaklaşım sergilenmesini talep ediyor.
Bu süreçte, kamuoyunun ve yetkililerin taksici esnafının sesine kulak vermesi büyük önem taşıyor.

HABERE YORUM YAP

HABERE YAPILAN YORUMLAR

Hiç yorum yapılmamış.