HABER DETAYI

14 Haziran 2024 10:11

Afyon’da kurban bayramı tedbirleri

Afyonkarahisar Belediyesi, kurban bayramı tedbirleriyle ilgili açıklama yaptı.

İŞTE O AÇIKLAMA…

“Kurban Bayramı nedeni ile Bayram öncesi ve Bayram süresince Belediyemizce ger- ekli tüm önlemler alınmıştır. Bu nedenle Bayram süresince yeterli miktarda görevli ekipmanlar bulundurulacaktır.

Muhtemel olabilecek su, yol ve kanalizasyon arızalarının tamiri ve giderilmesi bakımından Bayram süresin ce uzman kadro bulundurulacaktır. Çıkabilecek her türlü yangın ve doğal felaketlere karşı itfaiye servisi görev başında olacaktır. Bayram öncesi ve Bayram süresinde Zabıta Müdürlüğünde izinler kaldırılarak günün 24.00 saatinde görevlerini aralıksız sürdüreceklerdir.

Bunun yanında temizliğin aksamaması için Temizlik İşleri Müdürlüğümüzce ted- birler alınmıştır.

Bayram öncesinde özellikle yiyecek, içecek satan işyerleri üzerinde kontroller yoğun- laştırılmıştır. Vatandaşlarımıza bozuk ve miadi dolmuş gıda maddeleri satılmaması ve yedirilmemesi için sıhhi işyerlerine gerekli kontroller yapılmaktadır.

Ayrıca 4077 sayılı Tüketiciyi Koruma Yasası gereğince herkesin bütçesine göre alışverişin sağlanması bakımından satışa arz edilen malların üzerlerine etiket takılması sağlanmaktadır.
Alışverişlerinin genelde yoğunluğunun semt pazarlarında olması bakımından semt pazarında tedbirler alınmıştır. Bayram öncesini fırsat bilerek ana caddeler ve ara sokak- larda işportacılık yapan seyyarlar semt pazarına gönderilecektir.

İlimiz coğrafi konumu bakımından Türkiye’nin merkezi konumundadır. Haliyle ulaşım nedeni ile Trafik yoğunluğu meydana gelmektedir. Bu nedenle şehirlerarası otogarda ulaşımın düzenli ve tertipli olması için gerekli tüm tedbirler alınmıştır.
Yine şehir içi ulaşımın düzenli yapılabilmesi için Halk otobüsleri ve şehir içi dolmuşlar bilg- ilendirilerek tedbirler alınmıştır.

Halkımızın ekmek sıkıntısı çekmemesi için Bayram süresince her gün ekmek çıkacaktır. Kurban öncesi kurbanlık hayvanlar, hayvan pazarları ve kurban hizmetleri komisyonunca alınan kararlar doğrultusunda belirtilen kurbanlık hayvan satış yerlerinde (hayvan pazarın- da) alım ve satımların yapılmasına; kurbanların Belediye Veteriner hekimi ve Zabıta ekipler- ince işbirliği ile koordinasyon sağlanarak denetleme ve kontrolü sürekli yapılacaktır. Kurban kesim yerlerinde sağlık kurallarına, sağlıklı şartlar ve dini kurallara azami ölçüde uyulacaktır. Kurban Hizmetleri Komisyonunca belirlenen yerler dışında, uygun olmayan cadde ve sokak gibi yerlerde kesim yapanlar, Belediye Zabıtasınca tespit edilerek, İl Çevre ve Orman Müdürlüğüne bildirilecek ve 2872 Sayılı Çevre Kanununun ilgili maddeleri gereğince ceza uygulanacaktır.

Bu konularda Vatandaşlarımız; her türlü şikâyetlerini günün 24.00 saatinde ALO ZABITA 153 veya 2144255’den nöbetçi zabıtaya bildirebilirler.

Zabıta: 153
Otogarla ilgili şikâyetler için : 2299030
Temizlikle ilgili şikâyetler için : 2144255
Su arıza işleri: 2141580
Otobüs işleri: 2141563
İnşaat kanalizasyon: 2144255
Yangın ve afetler: 110
ALO CENAZE: 188

Burcu KÖKSAL
AFYONKARAHISAR BELEDİYE BAŞKANI

HABERE YORUM YAP

HABERE YAPILAN YORUMLAR

Hiç yorum yapılmamış.