HABER DETAYI

15 Haziran 2024 14:44

10 milyarlık devre mülk dolandırıcılığı!..

10 milyar liralık devre mülk dolandırıcılığının detayları ortaya çıktı: Ünlü oyuncu Yusuf Atala dahil 11 kişi tutuklandı

“Bedava tatil kazandınız” diyerek yaklaşık 10 milyar liralık vurgun yapan dolandırıcılık suç örgütünün faaliyetleri ortaya çıktı. Örgütün, mağdurları otelde ağırladığı, sahte alıcılar ile psikolojik baskı yaptığı, yaşam, görüş ve giyim tarzlarına uygun personeller ile ikna ettiği öğrenildi. Yaprak Dökümü’nün Ahmet’i oyuncu Yusuf Atala’nın ise örgütün pazarlama direktörü olduğu belirlendi. Atala dahil 11 zanlı tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Yalova Cumhuriyet Başsavcılığı, yüzlerce kişinin şikayeti üzerine harekete geçti. Yalova İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, iki yıl süren gizli bir soruşturma yürüterek, suç örgütünün faaliyetlerini ortaya çıkardı.

“Çıkar amaçlı suç örgütü kurma”, “Nitelikli dolandırıcılık”, “Rüşvet”, “Vergi Usul Kanunu’na Muhalefet” suçlarını işleyen örgütün, paravan şirketlerle devre mülk hisselerini usulsüzce bölerek, vatandaşları dolandırdığı tespit edildi.

YAKINLARINA PARAVAN ŞİRKETLER KURDURDU

Örgüt lideri Orhan Karaderili, yakınları adına 21 farklı şirket kurdurarak mağdurların hukuki yoldan kendilerine sıkıntı oluşturmamasını sağladı. Paravan şirketlerle Yalova’nın Termal, Kütahya’nın Emet, Aydın’ın Kuşadası ve Muğla’nın Bodrum ilçelerinde tatil yapma vaadiyle on binlerce kişiyi dolandırdılar.

ÜNLÜ OYUNCU PAZARLAMA DİREKTÖRÜ ÇIKTI

Dolandırıcılık örgütünün pazarlama direktörü ünlü oyuncu Yusuf Atala, “line manager” olarak görev yaptı. Mağdurları “bedava tatil kazandınız” diyerek Termal ilçesindeki Terma City Otel’de ağırlayan Atala, örgütte kilit rol oynadı.

Öte yandan; Atala’nın Orhan Kardereli’nin eniştesi olduğu öğrenildi.

HAFTADA 4,5 MİLYON LİRA VURGUN

Örgüt, haftada ortalama 4,5 milyon lira dolandırarak toplamda 8-10 milyar lira civarında usulsüz mal varlığı edindi. Satış salonlarına sahte alıcı aileler yerleştirerek mağdurlara psikolojik baskı yaptılar.

MAĞDURLARA UYGUN PERSONELLER, GİZLİ KODLAR…

Satış masalarında ise mağdurların yaşam, görüş ve giyim tarzlarına uygun personeller belirlenerek ikna edildiği ileri sürüldü. Şüphelilerin ailelere “ap”, tanıtım uzmanlarına “rap” ve sözleşme hazırlayanlara da “admin” kodları kullandıkları öğrenildi.

Örgüt, haklarındaki olumsuz şikayetleri şikayet sitelerinin sahiplerine para vererek sildirdi.

ATALA DAHİL 11 ZANLI TUTUKLANDI

Operasyonda aralarında firmaların üst düzey yöneticilerinin de olduğu toplam 29 kişi gözaltına alındı. Emniyetteki işlemlerin tamamlanan zanlılar adliye sevk edildi. 29 zanlında 11’i tutuklanarak cezaevine gönderildi. 16 zanlı adli kontrolle serbest bırakılırken 2 şüpheli ise ifadelerinin ardından serbest kaldı.

Hakim karşısına çıkan zanlılardan suç işlemek amacıyla örgüt kurma suçlarından Orhan Karadereli, Yusuf Atala’nın yanı sıra Ç.K, D.K, K.K, K.O, M.C. ile suç örgütüne üye olma suçundan da M.G.K., M.Ç, N.T.B. ve A.S tutuklandı. Tutuklulara Kocaeli Kandıra Cezaevi’ne gönderildi.

HABERE YORUM YAP

HABERE YAPILAN YORUMLAR

Hiç yorum yapılmamış.