HABER DETAYI

16 Haziran 2024 04:44

Afyonspor’da son durum ne?..

*  *  *  *  *

Afyonspor TFF 2.Lig Beyaz Grup’ta sezonu 13.sırada tamamlayarak bu sezon ki hedefini yerine getirmişti. Önümüzdeki sezonun planlamasının yapılması gerekiyor. Lig bittiğinden bu yana herhangi bir haber alamadık kulüpten. Önümüzdeki sezon hedef ne, teknik ekipte kimler olacak, hangi oyuncular kadroda olup hangi oyuncular gidecekler, kimler gelecek, transfer sezonu nasıl bir hareketlilik olacak bunlar şu anda muamma.Taraftarlar gerek bize gerekse Afyon Haber’e bu konularla ilgili  çok sayıda sorular soruyorlar, bizler de ilgililere yöneltelim bu soruları..

YÖNETİM DEVAM EDECEK Mİ?

Sezonun ikinci yarısında, fiilen başkanlığı bırakmış ama kağıt üstünde başkan olan Erkan Çelik’ten kongre sonucu başkanlık görevi alınmış ve Nadir Güzbey başkanlığında bir yönetim oluşmuştu. Yeni yönetim üzerine düşeni yaptı ve takımı ligde bıraktı. Önümüzdeki sezon için düşünceleri nedir?

BELEDİYE TAKIMI DEVRALACAK MI?

Belediye her ne kadar amatör branşlara destek olma gibi bir misyonu olsa da, Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burcu Köksal’ın Afyonspor’u önce TFF 1. Lig’e daha sonra da Süper Lig’e çıkarma sözü ve vaadi vardı. Taraftarlar bu vaatlerin yerine gelmesini bekliyorlar. Benim aldığım bir bilgiye göre bayram sonu kulüp başkanı Nadir Güzbey ile Başkan Burcu Köksal arasında bir görüşme gerçekleşecek ve Afyon Belediyesi işin neresinde olacak ona karar verilecek. Bu konuda en doğru cevapları kulüp yönetimi ve Burcu Başkan verecektir.

ÖNÜMÜZDEKİ SEZON İÇİN HEDEF NE?

Taraftarlar bu sezon ki gibi yine küme düşme korkusu yaşayacak mıyız, oyuncular yine onur mücadelesi mi verecekler, paralar ödendi ödenmedi sıkıntısını mı yaşayacağız diye soruyorlar, elçiye zeval olmaz biz de buradan muhataplara iletiyoruz.

AFYONSPOR LAYIK OLODUĞU LİGDE YER ALABİLECEK Mİ?

Afyonspor için şu anda bulunduğu 2.Ligin seviyesine uygun bir lig olmadığını ifade eden taraftarlar, beraber şampiyonluk mücadelesi verdiğimiz Sakaryaspor 1. Lig’de, Bodrumspor Süper Lig’e yükseldi, Hatayspor yıllardır Süper Lig de. Bizim şehir olarak bu takımlardan ne eksiğimiz var biz niye 1.Lig de veya Süper Lig’de değiliz diyorlar. Spor turizm şehri iddiamız var, spor kompleksimiz var hatta fazlamız var ama biz 2. Lig de küme düşmemeye oynuyoruz. İlgililer ve yetkililer bu işe dört elle sarılsın diyorlar.

Sorular ve merak edilenler bu şekilde devam edip gidiyor. Transfer sezonu 24 Haziran’da başlıyor, iyi bir transfer bütçesi oluşturulmalı ve şampiyonluk mücadelesi verecek bir kadro kurulmalı. Bu iş belediye imkanları ile mevzuat gereği olamayacağı çok belli olduğu için, takım için güçlü sponsorlar bulunmalı ve sponsorlar vasıtasıyla bu takım önce TFF 1. Lige çıkarılmalı arkasından da birkaç sene içerisinde Süper Lig’e. Bizler de Afyonspor sevdalıları ve taraftarları olarak, Süper Lig’de diğer takımları destekleyeceğimiz yerde kendi takımımızı destekleyelim ve sadece O’nun  taraftarı olalım..

Kulüp yönetimi ve Belediye Başkanımız Burcu Köksal’dan bu konularla ilgili açıklama bekliyoruz bizler ve taraftarlar..

Lokman ÖZKUL

Spor Yazarı ve Yorumcu

lokmanozkul@gmail.com

HABERE YORUM YAP

HABERE YAPILAN YORUMLAR

Hiç yorum yapılmamış.