HABER DETAYI

17 Haziran 2024 18:41

Vali Yiğitbaşı’dan şiirli gönderme: Dedikodu ve yalanı kurbanımızla birlikte keselim

Taş Medrese’de gerçekleşen bayramlaşma törenine Vali Kübra Güran Yiğitbaşı, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Numan Yöner, Belediye Başkanı Burcu Köksal, AK Parti Milletvekilleri Ali Özkaya, İbrahim Yurdunuseven, Hasan Arslan, MHP Milletvekili Mehmet Taytak kamu kurum müdürleri ve siyasi partilerin başkanları ve çok sayıda davetli katıldı.

Bayramlar yoksullukla mücadele edilmesi gerektiğini hatırlatıyor

Programın açış konuşmasını yapan Belediye Başkanı Burcu Köksal “Kurban Bayramı, bizlere paylaşmanın, yardımlaşmanın ve dayanışmanın ne kadar önemli olduğunu bir kez daha hatırlatıyor. Bu özel günlerde, kurbanlarımızı keserken bir taraftan dini vecibelerimizi yerine getiriyor, aynı zamanda ihtiyaç sahibi insanlarla da ekmeğimizi bölüşerek toplumsal dayanışmamızı güçlendiriyoruz.

Ailemizle, dostlarımızla ve komşularımızla bir araya gelmek, sevgi ve saygı çerçevesinde zaman geçirmek, bayramın ruhunu daha derinden hissetmemize vesile oluyor. Unutmayalım ki, bayramlar aynı zamanda küskünlüklerin sona erdiği, kırgınlıkların tamir edildiği, sevgi ve kardeşliğin pekiştiği zamanlardır. Bayramlar aynı zamanda bize, yoksullukla hiçbir bahanenin arkasına sığınılmadan mücadele edilmesi gerektiğini, adaletli ve hoşgörülü olmayı hatırlatır. Bayramların bizlere sunduğu bu değerleri, yılın her gününe yaymayı başarabilirsek, toplumsal huzurumuzu ve mutluluğumuzu daim kılabiliriz. Birlik ve beraberliğin, kardeşliğin, bir arada olmanın önemini çok daha iyi anladığımız bu özel günlerin milletimizin içindeki umudu büyütmesini diliyor, gelecek güzel günleri umutla bekleyen milletimizin Kurban Bayramı’nı yürekten kutluyorum. Bu vesileyle başta Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, tüm silah arkadaşlarını ve şehitlerimizi rahmetle anıyor, Kurban Bayramının hepinize sağlık, huzur ve mutluluk getirmesini diliyorum. Bayramınız kutlu olsun” ifadelerini kullandı.

Bizler mazlum milletlerin abisiyiz

Programda konuşan MHP Afyonkarahisar Milletvekili Mehmet Taytak, “Kurban, paylaşmak demektir. Kurban; dağıtmak, faydalı olmak, insanlarla bir olmak, omuz omuza olmak, ekmeğini, aşını paylaşmak demektir. Her şeyin ötesinde Hz. İbrahim’in sadakati, Hz. Hacer’in teslimiyeti, Hz. İsmail’in de ailesine, dinine ve Allah’a itaati demektir. Onun için bulunduğumuz dönemlerin ne anlama geldiğini unutmamak gerekiyor. Sözlerimiz güzel olabilir, konuşmalarımız değerli olabilir ama önemli olan bunları ruhumuzda yaşamak, yöneticiysek adaletli; babaysak toplumuna, evladına, komşusuna faydalıysa olmak her şeyin ortasında dürüst, samimi ve ülkesi için, vatan için, bayrağı için canını verebilecek anlayış içerisinde olmak gerekmektedir. Şükürler olsun biz bugün burada önümüzde pastalarımız, çaylarımız güzel bir ortamda Kurban Bayramı’nı kutluyoruz ama Filistin’de durum böyle değil, Arakan’da durum böyle değil. Onlar dün yıkık camilerin altında bayram namazı kıldılar. Onun için Allah’ın bize bunlar göstermiş olduğu ve bize uyarmış olduğu haller. Allah bu Türk milletine bunları yaşatmasın inşallah. Çünkü bizler mazlum milletlerin abisiyiz, büyüğüyüz ve onların baktığı bizleriz arkadaşlar. İslam topluluklarına baktığımızda sadece ve sadece Türkiye bu konuda cidden ilgilenen ve Sayın Cumhurbaşkanımız bu konuda her türlü çalışmayı ortaya koyan bir değerin sahibiyiz. Onun için diyorum ki birliğimizi, beraberliğimizi her şeyin önüne koyup siyasetin de dışında bakarak önce ülkem ve milletim sonra parti ve ben diye bir anlayışla yürümek gerektiği inancı içerisinde hepinize sevgiler, saygılar sunuyorum.” dedi.

Hep beraber bu ülkeyi kalkındırmamız lazım

Bayramlaşma programında konuşan AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Hasan Arslan “Bayramlar, beraberlik, birliktelik, mutluluk, barışmanın günleri ve zamanları. Bu zamanları iyi değerlendirmemiz lazım. Hep beraber barış ve huzur içinde yaşamayı bilmeliyiz. Huzurun kıymetini bilmemiz lazım. Yakın coğrafyamızda, özellikle Filistin’de ve dünyanın çeşitli yerlerinde maalesef savaşlar var, huzursuzluklar var. Bu birlikteliğin gücünün kıymetini iyi bilmemiz lazım. Biz hep beraber milliyetçilik ruhu içerisinde, milliyetçilik duygusu içerisinde çalışan tüm siyasi partiler ve vatandaşlar olsun, bazı konularda bir arada olmayı ve birlikten güç geldiğini unutmadan hep beraber çalışmamız ve mücadele etmemiz lazım. Bu ülkeyi kalkındırmamız lazım diye düşünüyorum.” dedi

Firavun’un çocukları Müslüman camiada büyük oyun oynuyor

Bayramlaşma töreninde konuşan AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili İbrahim Yurdunuseven “Bir Kurban Bayramı’na daha birlikte erişmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Allah daha nice nice bayramları inşallah kazasız belasız ulaşmayı bizlere nasip eyler. Bildiğiniz gibi Arife günü hacılarımız Arafat’a çıktılar ve birinci bayram günü kurban kesimiyle beraber hacı oldular. Tüm Müslümanlarımızın, hacta bulunan tüm Müslümanlarımızın inşallah haccı mübarek olur, kabul olur diyoruz. Buradan dua ediyoruz. Bayramlar, kardeşlik, paylaşmak, bunun inşallah idrakinda olalım, bunu yaşayalım. Sadece istediği bir sözde kalmasın, yaşayalım, hayatımıza uygulayalım diyoruz. Maalesef Firavun’un çocukları Vatikan’ın çocukları ve Ebu Cehil’in çocukları Filistin, Gazze’de Müslüman camiada büyük bir oyun oynuyor. Bu oyunu hepimiz görüyoruz. Filistin’de, Gazze’de, Refahiye’de, Zahira’da maalesef Müslüman kardeşlerimiz katlediliyor ve bütün dünya uyuyor. Bunu özellikle belirtmek istiyorum. Yalnız sağ olsun Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın önderliğinde Türkiye çok güzel bir karşı koruyor ve direnişte bulunuyor. İnşallah sonu hayır olacak buna inanıyoruz. Filistin’de, Gazze’de hürriyetine kavuşacak buna inanıyoruz. Ben buradan biz burada güzel bayramlar yaparken burada emniyeti sağlayan çok değerli emniyet kuvvetlerimize, silahlı kuvvetlerimize yine sağlıkta çalışan tüm sağlıkçı kardeşlerime çok teşekkür ediyorum. Allah tekrar nice nice bayramlar kavuşmayı nasip etsin diyorum.” ifadelerini kullandı.

İçimizdeki ve çevremizdeki şeytanların taşlandığı günlerdeyiz

Programda konuşan AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Ali Özkaya “2 milyonu aşkın Müslüman Hac’da, Arafat’ta vakfeye durdu, şeytan taşladı. İçimizdeki, dışımızdaki ve çevremizdeki şeytanların taşlandığı günlerdeyiz. Şeytanların taşlanması ve bütün toplumdan uzaklaştırılması önemli. Zira gerçekten son dönemde batı medeniyeti denen bu medeniyetin bütün dünyayı bir ateşe attığını, adeta cayır cayır yaktığı halde kasıtlı olarak görmezden gelindiğini , Siyonist Yahudilerin maşası haline geldiğini acı bir şekilde görüyoruz. Bizi ne ilgilendiriyor diye düşünenler var. Resulullah Efendimiz diyor ya, “İnsan bir kötülük gördüğünde eliyle düzeltmeli, düzeltemiyorsa diliyle, hiçbir şey yapamıyorsa kalbiyle mücadele etmeli” İnşallah duamız bu vahşetlerin sona ermesi. Kurbanlarımızı kestik. Sayın Valimize teşekkür ediyoruz, bayramın ikinci günü bu bayramlaşmayı yaptığı için. Siyasetçiler ve yöneticiler olarak, Afyonkarahisar’ı ve Türkiye’yi daha iyiye götürmek için birlikte çalışmaya devam ediyoruz. Sırbistan Cumhurbaşkanı Vučić’in şunu söyledi, ‘Son dört ay içinde büyük bir dünya savaşına doğru gidiyor, tren gardan kalktı, bir büyük felakete doğru gidiyor. Allah, Cumhurbaşkanımızın liderliğinde ülkemizi ve milletimizi bu felaketlerden korusun. Türkiye’yi merhamet ve rahmet adası olarak huzur, barış, esenlik ve adaletle yönetmeye devam etmesini diliyorum. Kurban Bayramınızı bir kez daha tebrik ediyor, hayırlı ve mübarek olmasını diliyorum.” dedi.

Dedikodu ve yalanı kurbanımızla birlikte keselim

Kurban Bayramı’nın önemine değinen Vali Kübra Güran Yiğitbaşı ise “Herkesin Kurban Bayramını en içten dileklerimle kutluyorum. Kurban adamak benim için, aynı zamanda Allah’a yakınlaşmaktır. Milletvekillerimiz de konuşmalarında çok güzel ifade ettiler. Sayın Milletvekilimiz Taytak’ın da ifade ettiği gibi. Kurban ibadeti Hz. İbrahim’in, İsmail’in, Hazreti Hacer’in teslimiyetidir. İnşallah bizlerde bu anlamlı günlerde o duruşları, o ilkeli, o vakur duruşları, o zorluk karşısındaki boyun eğmeyişi, pes etmemeyi, umutsuzluğa, karamsarlığa kapılmamayı ve Rabbine teslimiyeti, tevekkülü anlatır. Bunları yaparak gençlere ve hepimize örnek olur. Bu çatı altında hepinizle birlikte bayramlaşmak benim için de çok kıymetli, çok anlamlı. Çok büyü bir aileyiz biz Afyonkarahisar olarak. İnşallah huzurun şehri, güvenin şehri, uyumun şehri olduğumuzu her platformda, her fırsatta anlatıyoruz. Bunu da inşallah daha da perçinleyerek, pekiştirerek, devam ettirmeyi, tüm Türkiye’ye bu anlamda örnek olmayı istiyoruz. Rabbim birlik beraberliğimizi daim etsin. Rabbim inşallah bizleri bu bayrak altında bu vatanın toprakları üzerinde binlerce yıl, sonsuza kadar yaşamayı ve bütün dünya milletlerine de örnek olmayı da inşallah bizlere nasip etsin. Bir hafta önce Sırbistan’dan Müslüman gençlerimizi ağırladık. İnanın hepsi Türkiye’yi büyük bir örnek ve büyük bir model olarak gözlüyorlar. Bizim dizilerimizi, bizim dilimizi öğrenmek, anlamak için büyük bir çaba içerisindeler. Buraları keşfetmek, buraları fark etmek, anlamak, yani bu ülkede neler olup bittiğini, bu ülkenin nasıl bu kadar çok bu dünya tarihine, bu dünya toplumuna damga vurduğunu anlamak çabasındalar. Dolayısıyla bizlere karşı hem o taraflarda, Balkanlar’da hem dünyanın pek çok tarafında, pek çok bölgesinde muazzam bir muhabbet var, muazzam bir sevgi var milletimize karşı. Dolayısıyla inşallah bunun daha da büyüyerek devam etmesini diliyorum. Bu gençlerimizle, bu toplumlarımızla inşallah bağlarımızı daha da sıkılaştırmamız lazım. Onun için öncelikle kendi milletimiz içerisindeki ayrılıkları, gayrılıkları, ortak değerlerin, vatan, millet, bayrak söz konusu olduğunda bir tarafa rahatlıkla bırakabilmemiz lazım. Bunun için bayramların çok güzel vesileler olduğunu düşünüyorum.” dedi.

Dedikodu ve yalanı kurbanımızla birlikte keselim

Yiğitbaşı sözlerine şöyle devam etti “Geçen Ramazan Bayramımızda Cahit Zarifoğlu’nun birkaç mısrasından söz etmiştim. Bu bayramda da yine çok hoşuma gitti. Şöyle demiş; ‘Üstada sordum demiş, ‘Bayramda ne keseyim? Dedikoduyu, kul hakkı yemeği, yalan söylemeyi, haram yemeği, israfı, kötülükten ilgiyi kes. Bunları kesmezsen de ne kesersen kes.’ diye cevap veriyor. Gerçekten çok anlamlı ifadeler. Bizler kurbanlık, elbette ki kesiyoruz, bu bizim için bir farz. Çok manevi anlamları da var. İşte Hz. İbrahim’in oğlunu, Rabbi için feda edebilmesi ve o feda etme, o teslimiyet üzerine, kurbanlık ödülünün inmesi. Aslında kısaca belki bizler için özetlenebilecek bir şey var. Ama biz de kendi hayatımızda bizim için neyse çok çok kıymetli vazgeçilmez olan onları kurban edebilmeyi, birbirimizle ilgili arkadan konuşmak mıdır bu? Dedikodu mudur, yalan mıdır neyse bunları, öz eleştiri yapıp güzel bir şekilde hep beraber kurbanımızla birlikte olumsuz taraflarımızı da törpülemek ve onları da kesmemiz hep beraber gerekiyor. İnşallah bunlara da gayret edeceğiz. Büyüklerimiz bizim için çok kıymetli. Babalar Günümüzü de dün kutlamış olduk. Büyüklerimizi çok seviyoruz. Onlara her türlü saygıyı, hürmeti göstermek gayretli olalım. Tüm Afyonkarahisar, ayrı ayrı 17 ilçede, merkezle birlikte 18 ilçe, 421 köyümüzle birlikte bayramımızı huzur, afiyet içerisinde geçirmeyi diliyorum.”

HABERE YORUM YAP

HABERE YAPILAN YORUMLAR

Hiç yorum yapılmamış.