HABER DETAYI

21 Haziran 2024 12:05

Afyon’da O Lise Başardı: Sağlıkta Yapay Zeka İçin Önemli Adım

Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Müdür Ömer Peker’in önderliğinde, sağlıkta yapay zeka ve derin öğrenme projesini hayata geçirdi. Bu kapsamda, okulda sağlık öğrencilerine yönelik son teknolojik donatımların bulunduğu bir atölye kuruldu. Öğrenciler, C/C++, CNN, Python, Recurrent Neural Networks (RNN), radyoloji ve tıbbi görüntüleme gibi konularda kurslar aldılar.

TEKNOFEST ve TÜBİTAK Başarıları

2024 yılında TEKNOFEST Sağlıkta Yapay Zeka Yarışmalarına, Okul Müdürü Ömer Peker ve Müdür Yardımcısı Özlem Kahraman’ın danışmanlık yaptığı iki projeyle katılmaya hak kazandılar. Ayrıca, daha önceki yıllarda TÜBİTAK’a sunulan projede, beyin sinyallerinden elde edilen verilerle düşünce kontrollü cihazlar geliştirdiler. Bu projeler, konuşma yetisini kaybetmiş hastalar için büyük kolaylıklar sağlayacak.

Uluslararası İşbirlikleri ve Eğitim Fırsatları

Projeye, Manisa Celal Bayar Üniversitesi, Hollanda Tilburg Üniversitesi ve ülkemizden birçok bilim insanı katılım sağladı. Ömer Peker’in liderliğinde, Atatürk MTAL öğrencileri ve öğretmenleri yurt dışında eğitim alma fırsatı buldu. Bu sayede, Atatürk MTAL, LGS’de ilde en yüksek puanla öğrenci alan meslek okulu haline geldi. Yapılan anlaşmalarla her yıl onlarca öğrenci yurt dışında eğitim alıyor.

Geleceğin Mesleği: Sağlık Bakım Teknisyenliği

MIT Üniversitesi’nin çalışmalarıyla geleceğin en önemli beş mesleğinden biri olarak öngörülen yapay zeka ve derin öğrenme tabanlı sağlık bakım teknisyenliği, Atatürk MTAL’de kurulan atölye ile ilimiz ve ülkemiz için mesleki eğitim açısından önemli bir katma değer sağladı. Okul tarafından hazırlanan “Yapay Zeka ve Derin Öğrenme Tabanlı Sağlık Bakım Teknisyenliği” adlı dijital kitap yayımlandı.

HABERE YORUM YAP

HABERE YAPILAN YORUMLAR

Hiç yorum yapılmamış.