HABER DETAYI

22 Haziran 2024 23:46

Ve Reis, AK Parti’de düğmeye basıyor!..

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partide düğmeye basılması içi talimatı verdi… Özellikle seçim kaybedilen il ve ilçelerde başkanların ve yönetimlerin istifası istenecek.

Afyonkarahisar’da ise, Afyonkarahisar il başkanı ve yönetim kurulu, Merkez ilçe başkanı ve yönetim kurulu ile birlikte Dinar ve Bolvadin’de ilçe başkanları ve yönetimlerin istifa etmesi bekleniyor.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla, AK Parti’de başlatılan değişim süreci kapsamında, birçok il ve ilçe başkanının istifasının isteneceği iddia ediliyor.

AK Parti, yerel seçimlerde beklediği sonucu alamamış olmanın ardından teşkilatlarındaki değişim sürecini hızlandırmaya hazırlanıyor.

AK Parti teşkilat yönetimi, Genel Başkan Erdoğan’ın direktifleri doğrultusunda kongre takvimi için alternatif formüller üzerinde çalışmış ve 2025 yılı içinde kongre yapılmasının daha uygun olacağı kararına varmıştı.

Ancak bu süreçte, il ve ilçe başkanlıklarından başlayarak değişim sürecinin başlatılması yönünde karar alınmıştı.

Erdoğan, yerel seçimler sonrasında katıldığı parti toplantılarında “Bayrak değişimine” gidileceği yönünde açıklamalar yapmasına rağmen, şu ana kadar parti üst yönetiminde herhangi bir adım atmadı.

Erdoğan’ın parti üst yönetimi yerine değişim sürecini teşkilatlardan başlatılması yönünde görüş bildirdiği belirtiliyor. Bu çerçevede, genel merkezin talimatıyla bayram öncesinde Rize, Adıyaman ve Batman il başkanlarının istifa ettiği ifade edildi.

HABERE YORUM YAP

HABERE YAPILAN YORUMLAR

Hiç yorum yapılmamış.