HABER DETAYI

13 Haziran 2024 10:12

AFRAY Protokolünün asıl amacı ne?..

Afyon Kocatepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakaş ile Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, Altyapı Yatırımları Genel Müdürü Dr. Yalçın Eyigün arasında imzalanan AFRAY protokolü tartışmalara neden oldu.

Rektör Karakaş, Ankara temaslarında Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, Altyapı Yatırımları Genel Müdürü Dr. Yalçın Eyigün’ü ziyaret etmiş AKÜ kampusü ile Afyonkarahisar şehir merkezini hafif raylı taşıma sistemi ile birbirine bağlayacak olan AFRAY projesi ile ilgili görüşmüştü.

Görüşmede, AKÜ ile Altyapı Yatırımları Genel Müdürlüğü arasında üstyapı imalatı aşamasına gelen AFRAY inşaatı hakkında sorumluluk ve yükümlülükleri tayin eden protokol, Rektör Karakaş ve Genel Müdür Eyigün tarafından imzalanmıştı.

Şehir içi ulaşım olduğu için Afyonkarahisar Belediyesinin bire bir ilgilendiren bir projede, Üniversite ile Bakanlığın bir birimi arasında protokol imzalanması ” Belediye Başkanı Burcu Köksal devre dışı bırakılıyor, AFRAY Projesi gerçekleşirse Başkan Burcu Köksal’ın projeyle ilgisi olmadığı algısı oluiturulmaya çalışılıyor. Rektör Bey, AK Parti Milletvekillerinden talimat almadan böyle bir protokol imzalamaz ve kamuoyuna ilan etmez. AFRAY’ın sadece son durağı kampusün önnüde olacak. Ortada protokollük bir durum da yok.” dediler.

Haberle ilgili bir yorumda bulunan bir okuyucu ise “Bizi enayi sanıyor bu beyefendiler… Yalandan temel attınız, 10 metrekare alana seçim öncesi alelacele. Üniversiteyle ne alakası var önünde bir duraktan başka? Eyyamcılık sadece. Varsa yüreğiniz paylaşın protokol metnini, ne varmış içinde görelim. Zaten bizim vergilerimizle yapılacak yapılacaksa…” dedi.

HABERE YORUM YAP

HABERE YAPILAN YORUMLAR

Hiç yorum yapılmamış.