HABER DETAYI

30 Eylül 2024 02:57

Afyon Belediyesi Seçime 6 Ay Kala İhalesiz 65 Milyonluk Fidan mı Almış?

Afyon Belediyesi Seçime 6 Ay Kala İhalesiz 65 Milyonluk Fidan mı Almış?

Bugünkü yazımda birkaç konuya değineceğim. Her bir konu üzerine kısa değerlendirmeler yapacağım. Hadi başlayalım…

Ali Özkaya’nın Şarküteri Fotoğrafı İle Söyledikleri

AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Ali Özkaya, Dinar’da yeğenlerinin açtığı şarküteri işletmesine hayırlı olsun demek için ziyarette bulunmuş. Bu ziyaret sırasında işletme sahipleriyle hatıra fotoğrafları da çekilmiş.

Bu fotoğraf karesinde, şarküteride satılan ürünlerin fiyatları dikkatimi çekti. Örneğin, sadece 2 yıl önce 15-20 TL olan peynirin şimdi 100 TL olduğu görülüyor. Yine 2 yıl önce 40-50 TL’ye satılan tereyağı şimdi 300 TL’ye çıkmış. 2 yıl önce 8-9 TL’ye satılan süzme yoğurt şu an 90 TL, 10-15 TL’ye satılan tavuk incik ise 140 TL olmuş.

Kısacası, Ali Özkaya’nın şarküteri fotoğrafının özeti iki yılda her şeye bir sıfır eklediğimizi gözler önüne sermiş. Ben fotoğraftan bu mesajı çıkardım. Peki kendisi bu fiyatları gördüğünde ne hissetti? Zamanında altı sıfır attık diye övünen iktidar mensupları, atılan sıfırların geri geldiğini görünce acaba ne düşünüyor?

Gastronomi Festivali ve Ahmet Akkent…

Gastronomi Festivali sona erdi ve bu yıl 6’ncısı düzenlenen festival, bana göre en başarılı olanıydı. Alanda stantların yerleşiminden katılımcı firmalara kadar her şey oldukça düzenliydi. Yerel markalarımızın katılımı bu sene çok daha fazlaydı.

İkbal, Cumhuriyet Sucukları, Kolaylı, Atakey, Gönbeler, Akkent, Metin Helva ve Kayra Börek gibi önemli markalar festivale güç kattı. Bu sene, önceki festivallerin aksine panayır havasından uzaklaşıp, tam anlamıyla bir festival atmosferi oluşturuldu. Bu başarıda Kent Konseyi Başkanı Ahmet Akkent ve ekibinin büyük payı var. Kendilerini tebrik ediyorum.

Festival açılışında yapılan konuşmalarda 6 yıl önce bu festivali başlatan eski valimiz Mustafa Tutulmaz’a hem Ali Özkaya’nın hem de İbrahim Yurdunuseven’inteşekkür etmesi oldukça vefalı bir mesaj oldu. Bu yüzden Ali Özkaya ve İbrahim Yurdunuseven’e de bu vefaları için teşekkür ediyoruz.

Afyon’da Doğal Taş Fuarı Adımı…

Afyonkarahisar’da Kasım ayında ilk kez doğal taş alanında bir fuar ya da festival organizasyonu yapılacağı bilgisini aldım. Yıllardır merakla beklenen bu organizasyon nihayet gerçekleşiyor. Dünyaya mermer ihraç eden bir şehir olarak, neden böyle bir fuarın düzenlenmediği hep konuşulurdu. Bu konuda artık somut adımlar atılıyor ve hummalı bir çalışma yapılıyor. Önümüzdeki günlerde program netleşecektir.

65 Milyonluk İhalesiz Fidan Alımı…

Yazımın son bölümünü ise bir dönem belediyenin üst kademelerinde görev yapmış bir kaynağımdan aldığım ciddi bir iddiaya ayırmak istiyorum. Konu, Mehmet Zeybek dönemine ait. Seçimlere 6 ay kala belediyenin 65 milyon liralık fidan alımı yaptığı öne sürülüyor. 

Kaynağımın aktardığı iddiaya göre bu alım ihalesiz bir şekilde gerçekleşmiş. İşin detayları ise şöyle:

– O dönemin Park Bahçelerden sorumlu başkan yardımcısı Barış Dal, bu duruma karşı çıkmış ve “İmza atmam” diyerek direnmiş.

– İki müdür de bu alımın yanlış olduğunu söyleyerek ihalesiz alıma karşı çıkmış.

– Buna rağmen alım gerçekleştirilmiş ve teslim-tesellüm evraklarına kimse imza atmamış. 

– Gariban bir işçiye zorla imza attırılmış, ancak o da sonradan pişman olup imzasını geri çekmek istemiş.

Bu durumun ardından Burcu Köksal’ın da iddialardan haberdar olduğu ancak herhangi bir adım atmadığı öne sürülüyor.

Şimdi buradan Belediye Başkanı Burcu Köksal’a ve belediye yönetimine soruyoruz: 

– Seçime 6 ay kala 65 milyon liralık bir fidan alımı yapılmış mı?

– Bu alım ihalesiz mi gerçekleşmiş?

– Alınan fidanları kim teslim almış? 

– Fidanlar kimden ya da kimlerden alınmış?

– Fidanlar nereye dikilmiş? 

– Bu ağaçlar geldi ise bir sayım yapılmış mı?

– Bu konudan Başkan Burcu Köksal’ın bir haberi var mı? Var ise bu konuyla ilgili bir araştırma yapılmış mı?

Kamuoyu adına bu sorulara yanıt bekliyoruz.

HABERE YORUM YAP

HABERE YAPILAN YORUMLAR

Hiç yorum yapılmamış.