HABER DETAYI

13 Ekim 2024 10:08

Afyonkarahisar Barosu’nda Seçim Heyecanı: “Avukatlığın kadını erkeği olmaz, en yetkin olan kişi Baro Başkanı seçilmeli”

Afyonkarahisar Barosu’nda Seçim Heyecanı: “Avukatlığın kadını erkeği olmaz, en yetkin olan kişi Baro Başkanı seçilmeli”

Afyonkarahisar Barosu’nda 14 yıl aradan sonra baro başkanlığı için büyük bir yarış yaşanıyor. 46. Olağan Genel Kurulu’nun ardından, bugün yapılan seçimlerle yeni baro başkanı belirlenecek. 3 adayın yarıştığı bu seçimde, tek kadın aday olan Av. Melehat İpek Yılmaz Göktürk dikkat çekiyor. Seçimlerle alakalı Afyon Postası’na özel açıklamalarda bulunan Göktürk, şunları söyledi: 

“Vizyonumuzu Belirledik”

Dün, Afyonkarahisar Barosu’nun 46. Olağan Genel Kurulu’nu gerçekleştirdik. Bugün ise seçimimizi yapıyoruz. Bu sene Afyonkarahisar Barosu’nda üç adayımız var ve güzel bir seçim dönemi geçirdik. Çalışmalarımızı yaptık, meslektaşlarımızla irtibatımızı sağladık, vizyonumuzu belirledik. Bugün de sandık başındayız, meslektaşlarımız oylarını kullanıyor. Seçim sonrası yeni baro başkanı belli olacak.

“Afyonkarahisar Barosu’nda Oy Kullanma Oranı Yüksektir”

Bu süreçten memnunum, bence çok güzel geçti ve oldukça heyecanlıyım. Destek veren tüm meslektaşlarıma teşekkür ediyorum. Dünkü genel kurula katılım da güzeldi, bugün de oylama var. Genelde Afyonkarahisar Barosu’nda oy kullanma oranı yüksektir, diğer barolara kıyasla. Bugün de böyle olacağını düşünüyoruz. Meslektaşlarımızın gelip oylarını kullanacağına, iradelerini ortaya koyacaklarına inanıyorum.

“Cinsiyetçi Değilim, En Yetkin Kişi Seçilmeli”

Daha önce de Afyonkarahisar Barosu’nda bir kadın adayımız olmuştu. Çok uzun yıllar sonra ilk kez bir kadın başkan adayı var. Ancak ben cinsiyetçi biri değilim. Bizim mesleğimizde cinsiyet ayrımı yoktur. Bu işi bilen, çalışmayı seven ve bu göreve gönül vermiş bir kişi olmalı. Bu motto ile yola çıktım. Seçilmem halinde, ilk kadın baro başkanı olacağım, ancak dediğim gibi, ben cinsiyetçi bir insan değilim. Bence bu göreve en yetkin kişi seçilmeli.

Seçimleri Afyon Postası’ndan Nail Azbay yerinde takip ediyor. Sonuçlar ve tüm gelişmeler Afyon Postası’nda olacak… 

HABERE YORUM YAP

HABERE YAPILAN YORUMLAR

Hiç yorum yapılmamış.