HABER DETAYI

13 Ekim 2024 01:19

Afyonkarahisar’da 4.4 Büyüklüğünde Deprem: Uzman İsimden Önemli Açıklama

Afyonkarahisar’da 4.4 Büyüklüğünde Deprem: Uzman İsimden Önemli Açıklama

Afyonkarahisar merkezde, 4.4 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi.  Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği Dr. Öğretim Üyesi Süleyman Gücek, depremin ardından yaptığı açıklamada, Erkmen Fay Zonu’nun Holosen dönem diri faylarından biri olduğunu vurguladı. Gücek, fayın akademik çalışmalarda şehir merkezine en yakın fay olarak bilindiğini ve daha önce de dikkat çektiğini belirtti. Bu fay hattının gelecekte 6.05 büyüklüğünde depremler üretebileceğini söyleyen Gücek, Afyonkarahisar halkına geçmiş olsun dileklerinde bulundu.

Dr. Gücek’in Açıklaması Şöyle

Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği Dr. Öğretim Üyesi Süleyman Gücek: MTA veri ve haritalarına göre az önce, Afyonkarahisar merkezde 4.4 büyüklüğündeki deprem yerin 10.26 km derinliğinde saat 03.14’de yine merkeze en yakın mesafede bulunan Erkmen Fay Zonu üzerinde meydana geldiği görülmektedir. Geçmiş olsun. 11 Ekimde de belirttiğim üzere, Erkmen Fay Zonu, ilimizdeki holosen dönem diri faylarından birisi olup şehir merkezine en yakın fay olarak bilinmektedir. Akademik çalışmalara göre bu fayın üretebileceği tahmini deprem büyüklüğü ise 6.05 olarak bilinmektedir.

Afyonkarahisar halkı, bir kez daha deprem gerçeği ile yüzleşirken, uzmanlar gerekli tedbirlerin alınması konusunda vatandaşları bilinçli olmaya çağırıyor.

HABERE YORUM YAP

HABERE YAPILAN YORUMLAR

Hiç yorum yapılmamış.