HABER DETAYI

26 Eylül 2024 09:10

Afyonkarahisar’da Ahilik Haftası Coşkusu: Yılın Ahisi İsmail Yetişir’e Kaftan Takdim Edildi

Afyonkarahisar’da Ahilik Haftası Coşkusu: Yılın Ahisi İsmail Yetişir’e Kaftan Takdim Edildi

Afyonkarahisar’da Ahilik Haftası kutlamaları büyük bir coşkuyla başladı. Afyonkarahisar Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Cengiz Üstün’ün öncülüğünde düzenlenen etkinliklere, AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Hasan Arslan, Belediye Başkanı Burcu Köksal, Ak Parti ve CHP İl ve İlçe Teşkilatlarının temsilcileri, MHP İl Başkan Vekili Recep Yaman, MHP İl Yönetim Kurulu Üyesi Şaban Çabuk ve esnaf odalarının başkanları katıldı.

Pazar Yeri Dualarla Açıldı

Kutlamalar kapsamında ilk olarak yaş sebze ve meyve pazar yerinin açılışı yapıldı. Açılışta dualar eşliğinde esnaflar ziyaret edilerek, vatandaşlarla sohbet edildi. Başkan Üstün, esnafların sorunlarını dinledi ve Ahilik geleneğinin önemine vurgu yaptı.

Yılın Ahisi İsmail Yetişir’e Kaftan Giydirildi

Afyonkarahisar Bakkallar Esnaf Odası tarafından “Yılın Ahisi” seçilen İsmail Yetişir, oğlu Yusuf Yetişir ile birlikte Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Cengiz Üstün tarafından makamda kabul edildi. Törende Yetişir’e Ahilik Kaftanı giydirildi ve plaket takdim edildi.

Törene Geniş Katılım

Törene, Bakkallar Esnaf Odası Genel Sekreteri Hasan Hüseyin Çelik de katıldı. Ahilik kültürünün yaşatılmasının önemine vurgu yapılan törende, esnafların birliği ve dayanışması bir kez daha hatırlatıldı.

HABERE YORUM YAP

HABERE YAPILAN YORUMLAR

Hiç yorum yapılmamış.