HABER DETAYI

11 Ekim 2024 11:05

Afyonkarahisar’da Gelin Arabasına Şok Eden Egzoz Cezası!

Afyonkarahisar’da Gelin Arabasına Şok Eden Egzoz Cezası!

Afyonkarahisar Valiliği tarafından yapılan açıklamaya göre, Şuhut ilçesinde çevreye rahatsızlık veren abartı egzozlu bir araç, Afyon Postası’nda haber olmasının ardından İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerince yakalandı. Küçük sanayi sitesinde tespit edilen araç, mevzuata aykırı egzoz sistemine sahip olduğu için sürücüsü N.S.’ye ceza kesildi.

6439 TL Cezai İşlem Uygulandı

2918 sayılı Karayolları Trafik Kanunu’na göre, “Mevzuata uygun olarak yapılmayan ve çevredekileri rahatsız edecek düzeyde gürültü çıkaran abartı egzoz” nedeniyle sürücüye toplam 6439 TL para cezası uygulandı. Valilik, bu tür teknik değişikliklerin yasal çerçevede yapılması gerektiğini belirtti.

Araç Sahibine Teslim Edildi

İl Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan işlemler sonrasında araç, mevzuata uygun hale getirilmesi amacıyla çekiciyle sahibine teslim edildi. Afyonkarahisar Valiliği, vatandaşların huzurunu bozan bu tür uygulamalara karşı mücadelenin süreceğini ifade etti.

GEREĞİ YAPILDI❗️

Şuhut ilçemizde abartı egzozlu olarak çevreye rahatsızlık vermesi nedeniyle haberlere konu olan araç, İl Emniyet Müdürlüğü tarafından;

📍1. Küçük sanayi sitesinde alınmış, sürücüsü N.S. İsimli şahsa,

📌2918 sayılı Kanunda yer alan;

“Mevzuata uygun olarak… pic.twitter.com/vvPkhDsFNC
— T.C. Afyonkarahisar Valiliği (@AfyonValiligi) October 11, 2024

HABERE YORUM YAP

HABERE YAPILAN YORUMLAR

Hiç yorum yapılmamış.