HABER DETAYI

23 Eylül 2024 02:02

AK Parti Afyonkarahisar Barosu’ndan vaz mı geçti?

AK Parti Afyonkarahisar Barosu’ndan vaz mı geçti?

Afyonkarahisar Barosu’nda 13 Ekim’de seçim var. AK Parti İl Başkanı olarak atanan Baro Başkanı Turgay Şahin’in dönemi bu seçimle sona eriyor. Turgay Şahin, 14 yıldır kesintisiz baro başkanlığı yaptı. Baronun en uzun süre başkanlık yapan ismi olarak görevini bırakacak ve rekor kırmış olacak.

AK Parti İl Başkanı olduğu için etik olarak bu görevi bırakması gerektiğini defalarca yazdım. Ancak kendisi, iki görevi aynı anda yürütmesinin önünde yasal bir engel olmadığını belirtti ve tekrar aday olmadığı için seçim günü konuşma yaparak görevi bırakacağını deklare etti. Bence bu tercihiyle AK Parti İl Başkanlığı görevine kendini yıpratarak başladı. Bunun ne kadar farkında bilmiyorum. Kendisinin yolu açık olsun.

İşin özü, 14 yıl sonra Afyonkarahisar Barosu’nda bir “değişim” yaşanacak. Peki bu değişimin kazananı kim olacak? Bugün bunun üzerine bir analiz yapacağız.

Aynı Listede Mücadele Eden İsimler Bugün Rakip

Baro başkanlığı için şu anda 3 isim yarışıyor:

Avukat İpek Yılmaz Göktürk
Avukat Sedat Toprak
Avukat Yunus Pektaş

Bu üç ismin ortak bir yanı var: 2 yıl önce Murat Çelikbaş’ın “Değişim Şimdi” sloganıyla hazırladığı listede yer almışlardı. O zaman yol arkadaşı olan bu üç isim, bugün rakip konumunda.

105 Yeni Avukat Oy Kullanacak

Geçen seçimde başkanlık anlamında bir değişim olmamıştı. Turgay Şahin sadece 22 oy farkla başkanlığı yeniden kazanmış, ancak yönetimde Murat Çelikbaş’ın listesi çoğunluğu elde etmişti.

Şu anda Afyonkarahisar Barosu’na kayıtlı 783 avukat bulunuyor. Seçime kadar yeni ruhsat alanlarla birlikte bu sayı biraz daha artabilir. Geçen seçimde 678 avukat oy kullanma hakkına sahipti, fakat sadece 577’si oy kullanmıştı. Bu seçimde ise 105 kişi daha oy kullanacak. İki adaylı bir seçimde sadece 22 oy farkın başkanı belirlediği düşünülürse, şimdi 3 adayın yarıştığı ve oy kullanacak avukat sayısının 105 kişi arttığı bir seçim çok hassas geçecektir.

İpek Yılmaz Göktürk Kazanırsa Afyon Barosu’nda Bir İlk Olacak

Avukat camiasında genel kanı, İpek Yılmaz Göktürk ve Yunus Pektaş arasında seçimin gidip geldiği yönünde. Ancak Sedat Toprak’ı da hafife almamak gerek. Toprak’ın, daha çok İpek Yılmaz Göktürk’ün listesinden oy aldığı ve dengeleri değiştirebileceği konuşuluyor.

Eğer İpek Yılmaz Göktürk seçimi kazanırsa, Afyonkarahisar Barosu’nun ilk kadın başkanı olacak. Daha önce CHP İl Yönetiminde yer alan İpek Yılmaz Göktürk, bu seçimde ipi göğüsleyip tarihe geçecek mi? Bu şehirde kadın vali ve kadın belediye başkanından sonra bir kadın baro başkanı görecek miyiz? Bu soruların yanıtını 13 Ekim’de alacağız.

Yunus Pektaş’ın Listesinde Türkiye Komünist Partili Bir İsim Var

Avukat Yunus Pektaş, Bolvadin’in önceki dönem AK Partili Belediye Başkanı Fatih Kayacan’ın en yakın çalışma ekibinden biriydi. Pektaş’ın özellikle genç avukatlar üzerinde yoğun bir propaganda yürüttüğü söyleniyor.

Başta AK Parti’ye yakın avukatların Yunus Pektaş çatısı altında toplanacağını düşünüyordum, ancak bazı avukat dostlarımız bu noktada yanıldığımı söylediler. Pektaş’ın listesinde Türkiye Komünist Partisi (TKP) Milletvekili Adayı Umut Kılıç gibi dikkat çeken isimler olduğuna işaret ettiler.

AK Parti, Afyon Barosu’ndan Vaz Mı Geçti?

Böyle bir tabloda, dünya görüşü olarak AK Parti’ye yakın olan avukatların nereye oy vereceğini kestirmek zor. Akla gelen ilk soru şu: AK Parti, Afyonkarahisar Barosu’ndan vaz mı geçti? Şehirde yaşanan “değişim” sancısının Afyonkarahisar Barosu’na nasıl yansıyacağını 13 Ekim’de hep birlikte göreceğiz.

Bugünlük bu kadar.

HABERE YORUM YAP

HABERE YAPILAN YORUMLAR

Hiç yorum yapılmamış.