HABER DETAYI

24 Haziran 2024 19:41

AK Parti’de finale iki isim kalıyor!..

AK Parti Afyonkarahisar İl Başkanlığı için temayül oylaması yapıldı, finalde iki isim ağırlık kazanıyor: Semai Kaya ve Mahmut Ekici…

Dün AK Parti İl Başkanlığı’nda düzenlenen Temayül Yoklaması’nın sonuçları AK Parti Genel Merkezi’ne ulaştırıldı.

AK Parti Genel Merkezinin, temayülde çıkan 4 ismi Genel Merkeze davet ettiği belirtiliyor. Bu dört isim Afyonkarahisar Belediye Meclis Üyeleri Avukat Mahmut Ekici, Tahsin Aydın, İl Genel Meclisi Üyesi ve eski Merkez İlçe Başkanı Mali Müşavir Semai Kaya ve Afyonkarahisar Baro Başkanı Avukat Turgay Şahin…

Dört ismin ilk etpta ikiye düşürülmesi, daha sonra bu iki ismin Recep Tayyip Erdoğan’a sunulması bekleniyor.

AK Parti Afyonkarahisar il kulislerinden edinilen bilgilere göre, İl Genel Meclisi üyesi, eski Merkez İlçe Başkanı Semai Kaya ile Belediye Meclisi Üyesi Mahmut Ekici isimlerinden birisinin İl Başkanı olrak seçilmesi bekleniyor.

Kulislerde, Semai Kaya isminin, partinin kuruluşundan beri AK Parti teşkilatlarında görev alması, taban tarafından bilinmesi, tanınması ve sevilmesiyle daha şannslı olduğu belirtiliyor.

AK Parti kulislerinde Mahmut Ekici ismi de güçlü olrak dile getirilirken “sürpriz olmayacak bir isim, Mahmut Ekici kararı da çıkması muhtemel” sözleri dile getiriliyor.

HABERE YORUM YAP

HABERE YAPILAN YORUMLAR

Hiç yorum yapılmamış.