HABER DETAYI

17 Haziran 2024 18:41

AK Partili Menteş: Hareketimiz ve mücadelemiz bitmedi, bitmeyecektir

AK Parti Afyonkarahisar İl Başkanlığında düzenlenen bayramlaşma programına AK Parti Afyonkarahisar İl Başkanı Hüseyin Menteş, Milletvekilleri Ali Özkaya, İbrahim Yurdunuseven, Hasan Arslan, AK Parti Genel Merkez Sosyal Politikalar Başkan Yardımcısı Hakkı Öztürk, , AK Parti Kadın Kolları Başkanı Ferda Ertürk, İl Genel Meclisi Başkanı Mehmet Siper ile partililer katıldı.

Programda konuşan İl Başkanı Menteş “Büyüklerin ellerinden, küçüklerin gözlerinden, Suriye’nin toprağından, Bosna’nın bayrağından, Gazze’nin gözyaşından öpüyorum. İyi bayramlar meleklerin şehri Gazze.” ifadelerini kullandı.

Hareketimiz ve mücadelemiz bitmedi, bitmeyecektir

Menteş konuşmasına şöyle devam etti: “Bayramlar heyecanımız, inancımız gereği mutluluğumuz ve duygularımızın bütünleştiği günlerdir. Kurban kurbiyettir, yakınlaşmaktır. Biraz İbrahim, biraz İsmail ve İshak olmaktır. Hakka doğrulukla teslim olmaktır. Teslimiyette bile sorumluluğu, merhameti elden bırakmamaktır. Hakka doğrulukla teslim olmaktır. Bizler nasibe inananın, kaderiyle derdi olmaz inancında olan insanlarız. Bizler kadere ve takdire inanan insanlarız. Hareketimiz, mücadelemiz, azmimiz bitmedi ve bitmeyecektir. Morallerimiz hiç olmadığı kadar yüksek, enerjimiz tam, umudumuz yüksek ve inancımız sağlamdır. Bu dava öyle sanıldığı gibi 2002 yılında değil, 1400 yıl önce başlayan bir davadır. Bizler bu davanın her bir bireyi olarak aynı inanç ve heyecanla emin adımlarla hedeflerimize doğru yürüyoruz ve kıyamete kadar 18 yaşında bir delikanlı gibi genç ve dipdiri kalacak olan bu davanın neferleri, mazinin günümüzdeki temsilcileriyiz. Saflarımız sık, Müslümanlar dimdik ve 1400 yıldır süren mücadele Allah Resulü’nün, Sahabenin, Sultan Alparslan’ın , Sultan Fatih’in mücadelesidir. Bu dava Musab’ların, Hamza’ların, Ebu Akillerin şehit oldukları davadır. Birlik ve beraberlik ruhuyla hiç olmadığı kadar kararlı ve inançlıyız. Başta şehit ve gazi aileleri olmak üzere tüm İslam Alemi’nin bayramı kutlu olsun”

Mayıs ayıyla birlikte enflasyonun azalmasını umut ediyoruz

AK Parti Genel Merkez Sosyal Politikalar Başkan Yardımcısı Hakkı Öztürk programda konuşarak “Bizler Müslümanlar olarak bir taraftan bu mübarek günlerde kestiğimiz kurbanlarla bir taraftan Allah’a yakınlık gösterirken, bir taraftan da sevginin hoşgörünün temelinde birlik ve beraberliğimizi pekiştiriyoruz. Ülkemiz içerisinde hayırlı bir bayram geçirirken maalesef İslam Dünyasının kanayan yarası Gazze’deki şehit olan kardeşlerimize yapılan zulmün vicdanlarımızda derin üzüntüsünü yaşıyoruz. Bizler istiyoruz ki her Müslüman gibi Peygamberimiz Hz. Muhammed’in dediği gibi bir yerde bir haksızlık gördüğümüzde, zulüm gördüğümüzde elimizle müdahale edelim. Ama bugünün dünyasında bu imkâna her zaman sahip olamıyoruz. Zaman zaman İslam dünyasının diğer unsurlarının suskunluğu ile birlikte bizlerde ancak ülke olarak devlet olarak Sayın Cumhurbaşkanımızın Liderliğinde Gazze’ye elimizden gelen her türlü desteği, gayreti veriyoruz, vermeye de devam edeceğiz inşallah.” dedi.

Eski zaferlerin olduğu günleri temenni ediyorum

Öztürk konuşmasını şöyle sonlandırdı: “Ülke olarak gündemimizde yaşadığımız bir seçim ve önemli ekonomik problemlerle karşı karşıya olduğumuzu görüyoruz. Özellikle Mayıs ayıyla birlikte yüksek enflasyon ve olumsuzlukların yavaş yavaş azaldığını, toplumun nefes alabileceği bir ortama kavuşabileciğini umut ediyoruz. Eski zaferlerin olduğu günlere hep birlikte ulaşmamız temennisi ile bayramımız mübarek olsun.”

İl Genel Meclisi Başkanı Mehmet Siper ve Kadın Kolları Başkanı Ferda Öztürk de partililerinn ve vatandaşların bayramlarını tebrik etti.

HABERE YORUM YAP

HABERE YAPILAN YORUMLAR

Hiç yorum yapılmamış.