HABER DETAYI

7 Ekim 2024 11:02

AK Partili Şahin’den İsrail’e tepki: “Soykırımı durdurmalıyız!”

AK Partili Şahin’den İsrail’e tepki: “Soykırımı durdurmalıyız!”

Başkan Turgay Şahin açıklamasında, “Bugün, İsrail’in Filistin’e yönelik başlattığı insanlık dışı saldırının birinci yılında bir araya geldik. Filistin halkının maruz kaldığı zulmü kabul etmediğimizi tüm dünyaya bir kez daha ilan ediyoruz” dedi. İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarının uluslararası hukuku hiçe saydığını belirtti.

“77 yıllık bir işgal ve zulüm tarihinden bahsediyoruz”

Şahin, 7 Ekim olayının süregelen bir soykırımın sadece bir parçası olduğunu vurgulayarak, “77 yıllık bir işgal ve zulüm tarihinden bahsediyoruz” ifadelerini kullandı. Ayrıca, uluslararası kurumların bu insanlık dışı durumu durdurmak için yeterli çaba göstermediğine dikkat çekti.

Türkiye’nin rolü ve dayanışma vurgusu

Açıklamada, Türkiye’nin Filistin halkının yanında durduğu ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde bu mücadeleyi sürdürdüğü belirtildi. Şahin, “Güçlü bir Türkiye’nin ve siyasi iradenin öneminin hem bölgemiz hem de insanlık için ne denli hayati olduğunu bir kez daha vurguluyoruz” dedi.

“Filistin, tüm insanlığın vicdanıdır”

Son olarak, Filistin mücadelesinin sadece coğrafi bir mesele değil, evrensel insan hakları mücadelesi olduğunun altını çizen Şahin, “İsrail’in işgal politikalarına karşı mücadlemiz devam edecektir” diyerek sözlerini noktaladı.

HABERE YORUM YAP

HABERE YAPILAN YORUMLAR

Hiç yorum yapılmamış.