HABER DETAYI

11 Ekim 2024 08:09

CHP’li Yalçın Görgöz: ” Çiftçimize İhanet Ediliyor”

CHP’li Yalçın Görgöz: ” Çiftçimize İhanet Ediliyor”

AKP hükümeti, Resmî Gazete’de yayımlanan karar ile mısır ithalatında uygulanan gümrük vergisini %130’dan %5’e düşürdü. 31 Aralık 2024 tarihine kadar 1 milyon ton mısır ithal edilecek. Ancak bu karar, yerli çiftçiyi olumsuz etkileyeceği gerekçesiyle tepki topladı.

Görgöz’den Sert Tepki: “Çiftçimize İhanet Ediliyor”

CHP Parti Meclisi Üyesi Yalçın Görgöz, mısır ithalatındaki vergi indirimiyle çiftçinin para kazanmasının engellendiğini vurguladı. Görgöz, açıklamasında şunları kaydetti: “Bu uygulama, Türk çiftçisine yapılan bir ihanettir. AKP, çiftçimize darbe üstüne darbe vururken, Rusya ve Ukrayna çiftçilerini zenginleştiriyor.”

Çiftçi Borç Batağında, AKP İthalat Peşinde

Görgöz, Türk çiftçisinin zaten borç içinde olduğunu ve tefecilerin eline düştüğünü ifade ederek, bu politikaların devam etmesinin çiftçiyi daha da zor duruma sokacağını belirtti. “Durum gerçekten içler acısı. AKP, mısır ithalatı ile uğraşırken çiftçimiz borç batağında” diyen Görgöz, tarımın Türkiye’nin en önemli geçim kaynaklarından biri olduğunu hatırlattı.

Yanlış Uygulamadan Vazgeçilmelidir

Görgöz, tarımın Türkiye’nin can damarı olduğunu vurgulayarak, bu yanlış politikalardan derhal vazgeçilmesi gerektiğini söyledi. “Çiftçisi aç olan bir ülkenin halkı da açtır. Çiftçimizi korumalı ve desteklemeliyiz” diyerek sözlerini tamamladı.

HABERE YORUM YAP

HABERE YAPILAN YORUMLAR

Hiç yorum yapılmamış.