HABER DETAYI

9 Ekim 2024 10:02

İsmet Attila’dan AFJET ve SANJET açıklaması: 150 Milyara AFJET’i 35 Milyara SANJET’i kurduk

İsmet Attila’dan AFJET ve SANJET açıklaması: 150 Milyara AFJET’i 35 Milyara SANJET’i kurduk

İsmet Attila, AFJET’ten gelen bir mesajın kendisini 1994 yılına götürdüğünü belirtti. Gelen mesajda, AFJET’in ısıtma sezonu için tüm hazırlıklarını tamamladığı ve 8 Ekim’den itibaren sıcak suyun verileceği bilgisi yer alıyordu. Bu vesileyle, AFJET Yönetim Kurulu Başkanı ve Afyonkarahisar Valisi Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı, AFJET Yönetim Kurulu Başkan Vekili Burcu Köksal, AFJET Genel Müdürü İsmail Kara ve tüm AFJET çalışanlarına teşekkür etti.

AFJET’in Kuruluş Hikayesi

Attila, AFJET’in temellerinin 1994 yılında atıldığını hatırlatarak, o dönemde Afyonkarahisar’da doğalgazın olmadığını, halkın odun ve kömür ile ısındığını ifade etti. “Su akar, Türk bakar” sözünü hatırlatan Attila, Afyon’un zengin jeotermal kaynaklarını değerlendirmek için Maliye Bakanlığı döneminde kolları sıvadığını söyledi.

14 Şubat 1994’te 8 ortakla kurulan AFJET A.Ş.’nin en büyük ortaklarının %60 hisseyle Afyon İl Özel İdaresi ve %27 hisseyle Afyon Belediyesi olduğunu belirtti.

Devlet Desteğiyle AFJET ve SANJET Faaliyete Geçti

AFJET’in faaliyete geçmesi için dönemin Başbakanı Tansu Çiller’in talimatıyla toplamda 150 milyar TL ödenek sağlandığını belirten Attila, aynı dönemde Sandıklı Belediyesi tarafından kurulan SANJET’in de 35 milyar TL’lik devlet desteğiyle faaliyete geçtiğini söyledi. Attila, bugün AFJET ve SANJET’in Afyonkarahisar halkına verdiği hizmetlerin mutluluğunu yaşadığını ifade etti.

“Afyon’a Hizmet Etmekten Gurur Duyuyorum”

İsmet Attila, AFJET ve SANJET’in Afyonkarahisar’a kazandırılmasından duyduğu gururu dile getirerek, geçmişte yapılan bu yatırımların bugün halkın hayatını kolaylaştırdığını belirtti. Açıklamasını “Afyonkarahisar Kamuoyuna Saygılarımla” diyerek sonlandırdı.

HABERE YORUM YAP

HABERE YAPILAN YORUMLAR

Hiç yorum yapılmamış.