HABER DETAYI

24 Eylül 2024 12:03

İYİ Parti İl Başkanı Mısırlıoğlu: “Velilerden Bağış İsteniyor, Çocuklar Aç Kalıyor”

İYİ Parti İl Başkanı Mısırlıoğlu: “Velilerden Bağış İsteniyor, Çocuklar Aç Kalıyor”

Mısırlıoğlu, okulların temizlik personeli bulmakta ciddi zorluk yaşadığını belirterek, “Milli Eğitim Bakanlığı’nın yeni İşgücü Uyum Programı (İUP) çerçevesinde, temizlik personellerinin haftada yalnızca üç gün çalışmasına ve aylık 11 bin 400 TL ile 12 bin 600 TL arasında bir ücret almasına karar verildi. Ancak bu düşük maaşlar nedeniyle birçok personel bu yıl başvuru yapmadı” dedi. Bazı okul müdürlerinin çareyi velilerden bağış istemekte bulduğunu söyleyen Mısırlıoğlu, bu durumun ulusal basına da yansıdığını vurguladı.

Aileler ve Öğrenciler Zor Durumda

Ailelerin ağır kırtasiye masraflarıyla boğuştuğunu dile getiren Mısırlıoğlu, devletin bu konuda sübvansiyon sağlaması gerektiğini belirtti. Ayrıca sınıf mevcudiyetlerinin fazla olmasından ve okul sayısının yetersizliğinden şikayet eden Mısırlıoğlu, öğretmen açığının atanamayan öğretmenlerle kapatılması gerektiğini ifade etti.

Çocuklar Açlık Sınırında

Türkiye’de ilkokul 4. sınıfların %40’ının ve 8. sınıfların %46’sının okula aç gittiğini belirten Mısırlıoğlu, “Yaklaşık 1,5 milyon çocuk açlık sınırında. İYİ Parti olarak okullarda beslenme projesi geliştirdik, iktidara çağrımızı yineliyoruz: Ücretsiz yemek sözünüzü tutun” dedi. Mısırlıoğlu, beslenme sorunlarının çocukların okul başarısını ciddi şekilde etkilediğini vurgulayarak, “Çocuklar sağlıksız besleniyor. TÜİK verilerine göre 7 milyon 600 bin çocuk dengeli beslenemiyor. Anneler bayat ekmeği ıslatıp beslenme çantasına koymak zorunda kalıyor” diye ekledi.

Öğretmenler Ek İş Yapmak Zorunda Kalıyor

Mısırlıoğlu, öğretmenlerin geçim sıkıntısıyla karşı karşıya olduğunu belirtti. Özellikle özel okul öğretmenlerinin asgari ücretin altında çalıştırıldığını ve birçok öğretmenin ek iş yapmak zorunda kaldığını ifade etti. Ailelerin maddi zorluklar içinde çocuklarını okula gönderdiğini belirten Mısırlıoğlu, “Ülkeyi bu hale getiren AKP iktidarı aklını başına almalıdır. Çocuklarımızın geleceğini karartmayın” diyerek sözlerini tamamladı.

HABERE YORUM YAP

HABERE YAPILAN YORUMLAR

Hiç yorum yapılmamış.