HABER DETAYI

18 Haziran 2024 20:01

İYİ Parti Milletvekili Olgun: “Kurban bayramında keseceğimiz hayvanı bile ithal ettik, hayvancılık can çekişiyor”

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Afyonkarahisar Milletvekili Hakan Şeref Olgun, Kurban Bayramı mesajıyla başladığı basın açıklamasında tarım ve hayvancılık sektöründeki olumsuzlukları ve esnaf ile emeklilerin yaşadığı zorlukları dile getirdi. Olgun, “Herkesin Kurban Bayramı’nı kutluyor; bayramın ülkemize ve tüm insanlığa iyilik getirmesini temenni ediyorum. Ancak çiftçinin, emeklinin, esnafın durumu içler acısı,” dedi.

Hububat Alım Fiyatları ve Çiftçinin Sorunları

Olgun, Toprak Mahsulleri Ofisi’nin (TMO) 2024 yılı hububat alım fiyatlarının çiftçiler arasında hayal kırıklığına neden olduğunu belirtti. “Makarnalık buğday için ton başına 10.000 TL, ekmeklik buğday için ton başına 9.250 TL ve arpa için ton başına 7.250 TL olarak belirlenen fiyatlar, çiftçilerin üretim maliyetlerinin oldukça altında kalmıştır,” dedi. Olgun, bu fiyatların buğday üretiminin daha da azalmasına neden olacağını vurguladı.

Hayvancılık Sektöründeki Kriz

Hayvancılık sektörünün de tarım gibi plansız bir şekilde bitirildiğini savunan Olgun, “Türkiye, kurban bayramında keseceği koyunu bile ithal etmek zorunda kalmıştır. Yem fiyatları geçen yıla göre %100 arttı. Hayvancılık can çekişmektedir,” dedi.

Esnaf, Emekli ve Eğitim Sistemi Eleştirileri

Olgun, esnafın dükkanlarını kapatma noktasına geldiğini, emeklilerin çığlıklarının duyulmadığını ve gençlerin gelecek hayallerinin söndürüldüğünü ifade etti. “Çağ dışı eğitim müfredatı ile Türkiye Cumhuriyeti’nin ilkeleri alenen tehdit altında bırakılırken, iktidar vekillerinin boş müjdeleri bitmek bilmiyor,” dedi.

“İktidara Hesap Sormak Boynumuzun Borcudur”

Olgun, “Güzel Türkiye’mizin güzel insanlarına daha güzel bir gelecek inşa etmek, onların sesi olmak ve iktidara her fırsatta hesap sormak boynumuzun borcudur,” diyerek açıklamasını sonlandırdı.

HABERE YORUM YAP

HABERE YAPILAN YORUMLAR

Hiç yorum yapılmamış.