HABER DETAYI

15 Ekim 2024 11:34

İYİ Partili Mısırlıoğlu’ndan oda başkanlarına: Kendinize Gelin Beyler, Nereden Emir Aldınız?

İYİ Partili Mısırlıoğlu’ndan oda başkanlarına: Kendinize Gelin Beyler, Nereden Emir Aldınız?

İYİ Parti Afyonkarahisar İl Başkanı Muhammet Mısırlıoğlu, Kasapları Odası Başkanı İbrahim Yörük’e baskı kurdukları öne sürülen Mahmut Emin Birliktir, Cengiz Üstün, Mustafa Çelik, Hüseyin Karnıbüyük, Ergün Aykın’a yüklendi. 

Mısırlıoğlu’nun açıklamaları şöyle: 

Nereden Emir Aldınız? 

Geçtiğimiz hafta sivil toplum kuruluşu temsilcisi yaşadıkları sıkıntıları dile getirdi. Dayanamadıklarını, bu olayların çözülmesini talep eden bir açıklama yaptı. Kim söyledi? Kasaplar Odası Başkanı söyledi. Bundan doğal ne olabilir? Muhalefeti de eleştirebilir. İktidarı da övebilir. Ama gel gör ki… Diğer oda başkanlarımız bir anda nerden emir aldılarsa hemen bir toplantı durumuna geçip bu arkadaşları yanlarına çağırmışlar. ‘Efendim sen aslında öyle demek istemedin böyle demek istedin’ diyerek yeni bir metin yazıp bu arkadaşa dayatma ile basına servis etmesini istemişler. Size yazıklar olsunlar… Size o koltuklara oturtanlar esnaflardır. Siz iktidarın neyinden korkuyorsunuz? Tabi ki de eleştirecektir adam. Doğru söylüyor. 

Esnaf Zor Durumda, Bunları Dile Getirmekten Korkmayın

Tuz koktu. Samimiyetle söylüyorum. Siyasi olarak söylemiyorum Türk Vatandaşı olarak söylüyorum. Böyle bir mantık olmaz. Bu mantık devlet geleneğimize yakışmaz. Buradan oda başkanlarına sesleniyorum. Aklınızı başınıza alın. Kendinize gelin beyler… Sizin başında olduğunuz odalara bağlı esnaflar zor durumda. Darlık içindeler. Sefalet içindeler. Onların sorunlarını dile getirmekten çekinmeyin. Neden korkuyorsunuz? Türk Allah’tan korkar başka bir şeyden korkmaz. Böyle bir şey mi olur. Bir oda başkanına baskı yapmak neyin nesidir. Narin cinayetini ört bas etmek isteyenlerle sizin yaptığınız aynı şey. Bize yakışmaz olmaz böyle. Herkes kendine çeki düzen verecek. Bu milletin önüne düştüysek sorunları çözmek mecburiyetindeyiz. Herkes görevini yapsın. Yapamıyorlarsa istifa etsinler.

Ne Olmuştu? 

Kasaplar, Sucukçular ve Lokantacılar Esnaf Odası Başkanı İbrahim Yörük, 2 Ekim’de “Kriz derinleşiyor, halkın hükümete olan güveni yok oluyor” açıklaması yapmıştı. Bu açıklamadan birkaç gün sonra Yörük’ün adının yer aldığı yeni bir açıklama basına servis edildi. O açıklamada Yörük’ün “Sözlerim yanlış anlaşıldı” açıklamasına yer verildi. Ancak Yörük basına gönderilen bu açıklamanın kendisine ait olmadığını söyledi. Bunun üzerine Mahmut Emin Birliktir, Cengiz Üstün, Mustafa Çelik, Hüseyin Karnıbüyük, Ergün Aykın, bu açıklamanın İbrahim Yörük’ünde olduğu bir ortamda hazırlandığı ve kendisinin onayı alınarak basına servis edildiğini söyleyerek Yörük’ü yalanladı. Bu açıklama üzerine İbrahim Yörük’te, 2 Ekim’den bu yana Emin Birliktir’in bu açıklamayı geri çekmesi üzerine kendisine baskı yaptığını, ilk açıklamasında yer alan ifadelerinin arkasında olduğunu söyleyerek Birliktir’e yönelik “Yalancının kralısın” demişti.

HABERE YORUM YAP

HABERE YAPILAN YORUMLAR

Hiç yorum yapılmamış.