HABER DETAYI

11 Ekim 2024 15:11

Mansur Yavaş’tan Afyon’a gelen turist sayısını 20 kat artıracak proje

Mansur Yavaş’tan Afyon’a gelen turist sayısını 20 kat artıracak proje

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Afyonkarahisar’da yaptığı konuşmada, Milli Mücadele Rotası projesiyle Afyon’un turizm potansiyelinin katlanacağını söyledi. Zafer Meydanı’nda Afyon halkına seslenen Yavaş, bu projenin Afyonkarahisar’a olan turist ilgisini 20 kat artıracağını ifade etti.

Tarihi Milli Mücadele Rotası: Afyon’un Önemli Rolü

Yavaş, aynı zamanda Tarihi Kentler Birliği Başkanı olarak, Milli Mücadele Rotası’nın en önemli merkezlerinden birinin Afyonkarahisar olduğunu belirtti. Proje kapsamında, Ege’den Ankara’ya gelen 4 milyon turistin Milli Mücadele Rotası üzerinden Afyon, Sivrihisar ve Polatlı gibi önemli tarihi noktaları ziyaret etmesinin hedeflendiğini dile getirdi. Bu sayede turistler, Cumhuriyet’in kurulduğu toprakları yerinde görecek.

Afyon İçin Büyük Kazanç

Projenin hem Afyon’un kültürel mirasının tanıtımı hem de ekonomik getirisi açısından büyük bir fırsat olduğunu söyleyen Yavaş, “Afyon’a gelen misafirlerin sayısının bu projeyle 20 misli artacağını düşünüyorum. Atalarımızın bıraktığı eserleri görmek ve Afyonkarahisar’ın kültürünü tanımak açısından bu rota çok önemli” dedi.

Yavaş daha sonra Uzun Çarşı’da esnaf ziyareti yaptı burada halkla birlikte bir çay ocağında sohbet etti.

HABERE YORUM YAP

HABERE YAPILAN YORUMLAR

Hiç yorum yapılmamış.